quipuskennel

Alla inlägg under juni 2016

Av Quipus - 16 juni 2016 22:47

Idag har Troll, Tinka och jag varit på Svaneholm tillsammans med Mari och Imze-Vimze. Mari ville ha en mätning av Vimze så vi ställde upp "lille" hunden på bordet. Det har tydligen varit lite skilda meningar vad gäller hans storlek, men vi fick honom till nästan 41. 
Sedan fick Troll också komma upp och få kollat sin enorma mankhöjd. Jag och husse mätte honom för ett tag sedan, men jag hoppades på att jag hade haft fel. Men det hade jag inte............. Han är 29,5cm...........

Sedan stod dom bredvid varandra på bordet och Mari passade på att ta lite foton. 

Tycker att det är lite humor ändå... Det är så mycket fördomar om att dom amerikanskättade är STOOOOORA. Jo, eller hur??? Troll är 70% amerikansk och är 29,5cm. Vimze är helt engelsk och 41!

Ingen av mina "amerikanare" är stora. Jag upplever inte att dom amerikanska är större överlag, men tycker någon annan annorlunda, får det stå för er. 

Här är 2 foton från dagen i alla fall.

   

Av Quipus - 11 juni 2016 21:08

Xander var med husse och matte på Skurups Marknad idag. I börkan var det lite läskigt, men ju fler människor vi pratade med, desto lugnare blev han. Han är ju typisk tonåring, tittig och knasig. Så klart ska ju en del människor komma med expertkommentarer. Vanligaste är när dom vill hälsa på honom och han drar sig undan lite. Jag brukar alltid "pressa" mina tonåringar lite, men se näääää det tycker ju inte folk. Låt honom vara, han vill ju inte. Det är inte snällt mot honom, tycker dom. 

Så "tvingar" jag honom att bli hälsad på och då släpper han direkt och blir glad och nyfiken. Jag försöker förklara att han är tonåring, men det var säkert flera som tyckte jag var jätteelak som släpade med lilla hunden. Strunt samma, det har fungerat på mina andra hundar och jag har inga planer att byta taktik, om nu ingen överbevisar mig (vilket kan vara svårt).

Det blev i alla fall många gånger vi fick stanna. Husse är ju Skurups-inföding så han känner ALLA. 

Mot slutet av marknaden träffade vi en kvinna som Xander snabbt fattade tycke för. Han klängde till och med på henne och sa KLAPPA MIG!!! När vi pratat en stund, berättade hon att hon är hundrädd. Helt logiskt att han hälsade på henne då ju. Hon visade inget intresse för honom till en början. Men det slutade med att hon satte sig på huk och kelade länge med honom. Xander såg otroligt belåten ut och när vi skulle gå på varsitt håll, tänkte han följa med henne istället. Schysst hund!

Efter marknaden var vi och handlade och lämnade sedan lite saker till f d husse, som inte mådde riktigt bra. Tur han har Bettan som passar honom.

Väl hemma igen tog vi oss en tupplur, både folk och fä. 

Efter tupplur gick husse ut på baksidan tillsammans med Troll, Tipi, Cheena och Vittra. Han står där och funderar och spekulerar när RÄVEN kommer spatserande längs med tomtgränsen. Ingen av hundarna sa något, så det är ingen enstaka händelse. Som tur är så är dom rävarna vi sett här, snygga i både hull och päls, så dom får gärna vara här.

Husse blev dock lite smått chockad över att räven inte visade någon minsta skygghet för vare sig hundar eller husse. 

Av Quipus - 10 juni 2016 21:00

Fick ett ryck idag och nu kan jag nog inte hålla mig ifrån det längre. Har tidigare släktforskat väldigt mycket på mina hundar, men när jag lade kenneln vilande så tappade jag intresset. Idag fick jag tittat lite på Xanders släktingar på internet och så kom suget. Vet bara att om jag börjar, så kan jag bli sittande i timmar...

Husse hejjar på mig och tycker att jag ska unna mig det. Han vet inte vad som väntar honom...


Imorse släpptes hundarna ut, lilla Vittra också så klart. Rampen lades ut och vi gick in en liten stund. Strax följde Troll, Cheena och Tipi efter oss. Husse morrade lite på dom och sa - ingen som är barnvakt? Men plötsligt rör det sig vid hans fötter och Vittra kommer in, med glatt viftande svans som vanligt. Rampen är en baggis!!!

Av Quipus - 9 juni 2016 19:32

Idag har husse Rune varit och klippt gräset hos grannen, som passande nog är veterinär också. Vi passade på att få ett testikelintyg på "Troll", det hade jag nästan glömt bort inför registreringen av Vittra. Nu har "Troll" fått sitt intyg och registreringsansökan är skickad för Vittra. Hennes namn blev på 34 tecken (högsta antal tillåtna tecken är 35...) så stackars SKK´s registreringsavdelning som ska tampas med ännu ett av mina långa invecklade namn... Men dom brukar lyckas! Har varit något fel någon gång, men det är aldrig några problem att rätta till.

Med oss hem från veterinären fick vi en ramp, som vi satte till bakdörren. Den ska även användas till bilen. Så himla glad att jag får låna den tills vidare. 

Vittra skulle få prova på den, jag var beredd på mycket övertalning. Men OJ! Jag knackade lite med fingret på rampen och VIPS så var hon uppe! Och så ner igen! Flera gånger provade hon på det. Duktiga lilla monstret!

Av Quipus - 8 juni 2016 13:23

Nu är hon 6 veckor ( i lördags..., är dålig på att uppdatera).

 

Av Quipus - 8 juni 2016 13:20

Häromdagen hade vi besök i pannrummet, det var ett par ladusvalor. Jag hittade dom när dom vilade vingarna, så dom fick fastna på bild. Även katten Elvis och husse Rune fick ställa upp. 

     

Av Quipus - 8 juni 2016 13:08

Söta fina sura glada arga tuffa galna flärpiga Tipi stod still!!!

 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards