quipuskennel

Alla inlägg under augusti 2017

Av Quipus - 9 augusti 2017 06:58

Moltas röntgenresultat kom nu på nätet. HD grad B, ED grad 1. Alltså kan han leva ett jättebra liv som "vanlig" hund, men till avel passar han inte. Därför kommer jag nu att leta nytt hem åt honom.

Känns hemskt tråkigt. Jag blev väldigt glad när jag fick veta att han var till salu. Så klart är jag fäst vid honom, men han får flytta ändå.

Han är mycket högtempererad, behöver komma till lagom aktivt hem där han får använda sin otroliga intelligens.


Av Quipus - 7 augusti 2017 23:49

Idag fick vi syn på 2 främmande människor som gick omkring på åkern som är utanför vår tomtgräns. Dom såg ut som om dom sökte efter något. Husse kallade på dom och frågade om vi kunde hjälpa till. Det visade sig att flickan hade ridit på kanten av åkern för ett par-tre dagar sedan. Hästen hade blivit skrämd och flickan åkte av. Hästen sprang hem till sitt stall och var oskadd, flickan är också oskadd. Men stigbygel och stigläder fattades när hästen kom hem till stallet utan ryttare. Det var detta dom letade efter... Så klart gick jag ut och hjälpte till. Med mig tog jag Tipi och Troll, tänkte att dom kanske skulle visa om något doftade annorlunda. Men dom sprang bara och lekte, alldeles överförtjusta i den höga grödan och att där var 2 främmande människor som talade gott om dom.

Vi letade en sbra stund, tungt att gå... Jag kände på mig att den låg i veteåkern, men den är ju stooooooooor. Men jag hade rätt!!! Flickan hittade själv sin stigbygel med vidhängande stigläder. Jag tjoade till av lycka, visade mer glädje än vad dom gjorde. Hundarna fick boostat sin lycka lite till, matte var ju glad!!! Då måste vi också vara det!!!

Av Quipus - 6 augusti 2017 11:45

Så heter det ju. Men tråkigt är det att vänta...

Det jag väntar på är röntgenresultat från SKK angående Moltas. Jag var i Malmö i onsdags och röntgade honom. Egentligen skulle jag till Trelleborg, men deras veterinär blev akut sjuk. Alltså blev det avbokning, men då hade jag och väninnan Lotta redan kört hemifrån. Jag har problem med att ändra planer när det gäller såpass "allvarliga" saker som en höft- och armbågsröntgen. Alltså ringde jag Malmö och frågade om dom hade tid. Hade absolut inte väntat mig ett ja! Men jodå, vi var välkomna om ett par timmar. Lotta och jag passade på att köra runt i roliga affärer och handla lite småsaker så länge.

Röntgen gick bra, Moltas uppförde sig bra mot de andra hundarna, men ack vad han pep och gnällde. Det var såååå tråkigt att sitta och vänta.

Sedan handlade vi lite till, på Allfrukt bland annat.

Så körde jag hem, lastade ur Moltas och lastade i husse. Vi skulle till Kalimeras kennel och titta på Xanders 6 valpar som nu är 5 veckor. Även denna kull var väldigt jämn, precis som dom andra Xandervalparna har varit. Jättekul att få träffa dom. Tack Katarina med familj!

Sussi har fått hem sin nya valp! En helt underbar liten chihuahua/pomeranian blandis, black & tan. Såååå ljuvlig!

Idag var det meningen att jag skulle köra till Malmö igen, för att handla med annan väninna. Det passade bra i planen, eftersom jag skulle hämta husse i Lomma efter jobbet. Han slutar 19.30, så jag tänkte att då har vi tid att dra runt lite i Malmö tills dess. Men den planen gick i stöpet. När jag smsade hur dags jag planerade att köra hemifrån. så fungerade det inte längre för väninnan. Så det blir att jag kör in själv till Malmö istället. Som sagt, så ska jag ju ändå hämta husse i Lomma. Vill till Svågertorp och ränna runt i lite affärer (Happy Candy till exempel) så, så får det bli.

Vädret är trevligt idag, så hundarna är ute sedan imorse. I veckan som kommer planerar jag att gå igenom allas pälsar, får se om det till och med kan bli läge för lite fotografering. Om dom har någon päls kvar, vill säga.

Imorgon är semestern slut för Bettans husse, så hon kommer klockan 6. Bettan gillar att vara här med dom andra hundarna (för det mesta). Bästisen är Xander, dom trivs bra ihop. 

Nä, nu fick jag pladdrat av mig lite. Dags att göra nytta.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Skapa flashcards