quipuskennel

Alla inlägg under september 2017

Av Quipus - 10 september 2017 11:59

Över hundra mil enkel resa körde dom för att hämta hem Moltas. Dom stannade på vägen både på vägen ner och på vägen upp idag. På vägen upp hämtades det en lastbil och Moltas fick åka med sin nye husse i den. 

Det känns jättebra, jag är så nöjd med nya hemmet. Dom verkar ha klickat direkt, vi kunde inte vara gladare.

Hur cool ser han inte ut här:

 

Av Quipus - 7 september 2017 23:46

Först var dom ute, hela gänget. Och det regnade... Inte kul alls att ta in 8 blöta små hundar. Sedan in med Moltas i duschen inför morgondagens veterinärbesiktning och lördagens flytt. Gudars skymning vad en blöt sheltie kan väga mycket!!! Nu är han ju på större sidan, vägde 10,1 kg vid röntgen. Men nu kändes det som han vägde 30 minst. Men väldigt snäll att bada, stod stilla hela tiden. 

Såg på Blocket att en av Xanders bi-blue söner är till salu. Så söt...

Av Quipus - 6 september 2017 12:15

Nu är där skitungar som planterar ut preparerad mat igen. Kanske borde jag vara van vid att läsa sådant, men för hela höge farao, vad får man ut av detta? Kan dom inte göra något produktivt av sin tid och energi istället? Dom kan ju alltid börja knyppla eller något sådant.

Denna gången är det i Helsingborg. Vittnen har sett 2 personer kasta ut bröd i en park. Brödet var preparerat med glykol. Enligt artikeln ska en hund ha dött av glykolförgiftning för ett kort tag sedan, i Landskrona.

För några år sedan gick det ut varningar om preparerade köttbitar utmed gångslingan runt Svaneholmssjön. 

Sådant gör mig glad att jag bor där jag gör, tillräckligt långt från stora vägar, men ändå tillräckligt nära så grannarna ser om det kör upp någon skum bil här. Sedan är här i princip alltid någon hemma. Ska jag iväg på något som tar lite längre tid anpassar jag det till när hussen i huset är hemma. Alla hundarna bor inne hos oss, så risk för att någon ska stoppa till dom något i några hundgårdar finns inte.

För risken för att det skulle gå vägen med att stoppa i mina något är stor. Dom äter allt som bjuds! Med vissa undantag då. Tinka avskyr pasta och Xander är inget fan av köttbitar. Dom får väldigt roliga "ansikts"uttryck när dom bjuds på den avskydda maten. 

När jag gör mackor åt husse, som han har med till jobbet, står dom alla i en halvcirkel bakom mig. Dom vet att det bjuds på gott. Ibland ost, ibland sallad och ibland till och med paprika! Det är en favorit hos allihop. 

På fredag är det dags för en tripp till veterinären igen. Denna gången är det Moltas, han ska besiktigas inför helgens flytt.

Av Quipus - 5 september 2017 11:03

Fick förklarat för mig varför jag haft så många besökare på min blogg. Jag satt för några månader sedan och slumpade runt bland bloggar. Hamnade då hos en ledsen (fel ord) flicka som i media kallats för flickan bakom pansarglas. Vi skrev några meningar till varandra, men jag har inte kunnat släppa tanken på henne.

Nu fick jag beskedet att hon begått självmord. Då har väl en hel bunt med folk gått in på hennes blogg och då sett kommentarerna vi skrev till varandra. Och där är länken till min blogg med. Nyfiket har dom väl då gått vidare in på min blogg, därav det stora antalet besökare.

Som tur var fick jag detta förklarat för mig av J, tack!
Till flickan som aldrig får bli vuxen:
Vila en stund, gå sedan över till andra sidan. Där får du vila upp dig ordentligt och bli helad innan det är dags att gå vidare till nästa liv. Trots att jag inte kände dig, berörde du min själ.

Av Quipus - 5 september 2017 06:05

Fick mig en liten "chock" såhär på morgonen när jag loggade in till bloggen. Det är en del av min morgonrutin som jag gör medans hundarna är ute första rundan. Loggar in - kollar statistiken - kollar vad som hände den här dagen för x antal år sedan. Statistiken visade att jag haft 75!! besökare igår. Undrar varför?? Inga kommentarer, fattar ingenting. Hmmm...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Skapa flashcards