quipuskennel

Alla inlägg under december 2017

Av Quipus - 11 december 2017 20:18

Nu har jag diskuterat med husse i familjen och kära Malin angående Tipi. 

Ursprungsplanen var att para Yakki med Troll och Tipi med Xander. Tyvärr förlorade vi vårt älskade Troll och Yakki parades med Xander. Planen började snurra att para Tipi med utomstående hane istället för med Xander. Men plötsligt blev allt fel med den planen, kändes det som. Så nu går jag tillbaka till ursprungsplanen; Tipi kommer bli parad med Xander. 

ANNONS
Av Quipus - 11 december 2017 16:51

Nu är det dags för nästa löp, bara Vittra kvar sedan. 

Tanken var egentligen att para Tipi detta löpet, men med tanke på att Yakki inte fått sin kull än, är jag lite velig. Hon kommer ju med största sannolikhet att hinna valpa innan det är dags att para hennes mamma Tipi, men jag vet inte om jag är så sugen på att ha 2 kullar så tätt inpå varandra. Plus det faktumet att jag tänkt para henne med utomstående hane denna gången och blir då att köra hemifrån när Yakkis valpar är tämligen färska. Får nog ta mig en rejäl funderare här...

ANNONS
Av Quipus - 11 december 2017 08:30

Nu har Carina på Babysocks kennel offentliggjort parningen, så nu kan jag också skriva det. Xander har parat Moccam med förhoppningen att få fler "Iorar", fast i feminin skepnad.

Av Quipus - 10 december 2017 12:21

          

Av Quipus - 7 december 2017 22:46

Det blev rätt fullt upp idag. Vi fick sortera bort ett moment i morse, eftersom min kropp inte ville vakna med alla delar på rätt ställe. Men jag lyckades pussla ihop del efter del och klockan 11 var vi i Trelleborg. Vi = jag (matte), husse, Ior och Dante. De 2 sistnämnda skulle vaccineras på Evidensia (ja, var annars?).

Först vägdes dom; Dante 3,7kg och Ior 6,6kg. Båda fick beröm, mycket sociala. Ior fick till och med höra att han inte var en normal sheltie! Han klev glatt upp i famnen på en av sköterskorna. Han hälsade glatt på alla, sprudlande lycklig! Dante var lite mer påverkad av situationen, tappade sin fina knorrsvans vid flera tillfällen till och med.

Innan sticket i nacken gick veterinären igenom dom och båda fick med beröm godkänt. Ior var lite röd i tandköttet, men inget som var oroväckande. Har varit massor av tuggbenstuggande på sista tiden. Matte har hittat ett ställe på nätet där tuggstickorna är billiga: https://www.petworld.se

När vi skulle gå kom den in en kvinna med en fransk bulldog. Både Ior och Dante spärrade upp sina ögon. VAD är det? Den ser ut som en hund, luktar som en hund men låter som en........ gris, kanske? Ior vände baken till, Dante morrade. Men det slutade med att båda hälsade. Våra duktiga pojkar! Bonnhunnar som dom är så träffar dom ju mest varandra, typ.

Efter Trelleborg körde vi till Malmö. Det var dags för dagens 3e vaccination. Denna gången var det husse som skulle bli stucken, företaget han arbetar för har som önskemål att de anställda ska vaccinera sig mot influensa. Vaccinationen gjordes vid Stortorget i Malmö... Försök hitta en parkeringsplats där!!! Husse hoppade ur bilen och matte körde varv på varv runt parkeringen. Efter sisådär 7-8 varv kom husse ut igen och var färdigstucken.

Vi körde sedan till Svågertorp för att äta på Mangal. Innan dess var det kissdags för hundarna så klart.

Mangal erbjöd som vanligt jättegod mat. Husse tog kebabtallrik och matte behöver inte ens säga vad hon vill ha när hon kommer dit - alltid kycklingfilé. Varför ändra på något som fungerar så bra? In på Happy Candy lite snabbt, sedan iväg mot Skurup.

I Skurup skulle vi hämta paket på Ica, 2 lådor med mat från Matsmart. Vi blev mycket nöjda, som vanligt.

Väl hemma igen släpptes hundarna ut, lådor packades upp, hundarna släpptes in och sedan tog vi oss alla en tupplur.

Nu har hundarna varit ute sista svängen. Lite extra pyssel med det för närvarande eftersom Sia löper. Alla pojkar på baksidan och flickorna på framsidan.

Yakki har nu flyttat in i sitt egna rum. Hon är mycket nöjd med detta. Gott om plats, ingen som stimmar runt henne, 3 olika sängar att välja mellan. Och ändå ligger hon på golvet just nu, suck. När hon står upp och man ser henne framifrån ser hon ut som om hon svalt en badboll... Ska försöka mig på att fotografera henne, men hon är inte så positivt inställd till kameror.

Nu vill inte värken att jag sitter vid datorn mer, så jag får väl lyda. Vi har i alla fall fått uträttat nästan allt. Det vi fick ställa in i morse var husses trimtid, förlåt, klippning. Men vi som känner honom vet att han är lika glad för det. Om inte gladare...

Av Quipus - 3 december 2017 20:24

Xander och Ior fick följa meed på julskyltning i Skurup. Mycket uppskattat av Ior, något mindre av Xander. Ibland undrar jag hur han hade det innan han flyttade till oss.

Pratade med kära Malin innan vi körde. Hon gör mig "hungrig" på hunderiet, verkligen. Är så kul att ha en som tänker väldigt lika som jag runt hundarna och aveln. Vi spekulerade i om det kan vara därför det har gått relativt lätt att introducera Tinka hos henne och Sia hos mig. Aktivitetsnivåer och energier är liknande.

Träffade många glada människor i Skurup, däribland Jeanette och Mari. Jeanette har ställt frågan när det är dags för Yakki - svaret är: hon är på dygn 63 den 17/12.

Av Quipus - 3 december 2017 00:19

Vid kvällens kel- och massagestund med Yakki kände jag äntligen fosterrörelser. Hon är mycket tjock, jag hoppas där inte är alltför många, utan mycket fostervatten. Hon mår jättebra i sin dräktighet, äter bra, pigg och ganska rörlig med tanke på magens omfång. 

Av Quipus - 2 december 2017 21:07

Idag gratulerar vi Babysocks Veni Vidi Vici "Ior" på hans 1-årsdag.

Dagen firades genom att husse, matte, Tipi och Ior åkte till Ystad i det vackra vädret. Men innan vi körde fotades Ior här hemma. I Ystad lyckades husse få med matte på foto till och med.


       

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ quipuskennel med Blogkeen
Följ quipuskennel med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se