quipuskennel

Alla inlägg under augusti 2018

Av Quipus - 18 augusti 2018 21:43

Ja, minst sagt chockad blev jag, närjag lyckades med konststycket att lägga upp en video här på bloggen! Än är inte hoppet ute för denna dinosaurie!

I alla fall, så fick jag videoklippet med Tipi och godismattan av hennes nye husse. Jag blev så glad att jag fick tårar i ögonen. 

Våra hundar har ingen sådan fin matta än, men materialet är inköpt. Annars är dom vana vid att leta godis på gårdsplanen eller använda aktiveringsleksaker. Jag blir så fascinerad av deras målmedvetenhet, inget kan störa dom.


Dagen för övrigt idag har varit mycket flängande. Hämta husse i Lomma, hemom, till Skurup för att hämta Maggan och Bert, till skördefesten i Stubbarp, lämna Bert och Maggan, till Anderslövs marknad, hem och SOOOOOVA en stund. Jätteskönt!

Det var första gången för mig på skördefesten. Vi åt en sillamacka, gick en sväng och tittade på alla roliga prylar, tittade på lite smådjur som fanns till salu. Där blev jag illa berörd. En man satt med 2 burar med unga kaniner och en bur med en höna med kycklingar. Dom hade vattenskålar, men stod i solen, inte en möjlighet att finna skugga. Dom var märkbart påverkade, så jag sökte upp funktionär och berättade vad jag hade sett. Hoppas det blev uppmärksammat.

Sedan åt vi gris, ärligt talat inte det godaste jag ätit, men hög mysfaktor.

Klappat ardennerhäst! Underbara vackra bruna Vilja.

I Anderslöv shoppade vi en del fynd.

Mycket nöjda med dagen!

Måste visa en häftig stol:

 

Av Quipus - 18 augusti 2018 21:41


 

Av Quipus - 17 augusti 2018 21:18

1/8 kom Tipi och hennes nye husse till Malmö Evidensia- Tipi skulle besiktigas inför överlåtandet och köpeavtal skulle skrivas, även om priset är 0:-. Allt enligt reglerna.

Allt var ok på besiktningen och allt pappersarbetet gjordes, alla hennes papper överlämnades också så klart. 

Hon är saknad, men hon har det så oförskämt bra och det missunnar jag varken Tipi eller hennes nya människor.

Här är ett dåligt foto, men det visar så mycket ändå. Tack för att just NI tog Er an henne!!!


 

Av Quipus - 16 augusti 2018 21:41

Hade en hemsk natt, natten till idag. Sov 10-15 minuterspass gånger 3 ungefär. Resten av tiden låg jag och spelade spel i mobilen tills den plingade klockan 5. Husse skulle jobba, så då stiger vi upp den hemska tiden. Klockan 6 kommer Bettan och 6.58 går tåget från Skurup. 
Fick ett så djävla hemskt besked på sms idag. En mycket kär väninnas hund hade fått somna in. Hon var bara valp och fick genomgå en allvarlig operation. Lilla vovven hade inte så stor chans, vad jag förstod och åt helvete gick det. Jag är så ledsen för din skull!!  

Resten av dagen har varit otroligt slö. När Bettan åkt hem, körde jag till Skurup för att handla lite. Sedan har jag mest legat och vilat, värken har bråkat och jag har lyckats slumra till korta stunder. Hundarna har varit ute hela tiden jag har varit hemma, skönt för dom. Ska strax ta in dom och ge kvällsmat till dom.

Jo, förresten! En sak fick jag gjort idag. Jag ringde några veterinärer för att fråga hur länge jag vågar vänta innan jag får sövt ner Karma Ragata så dom kan dra ut hennes sista valptand. Hon är 8 månader nu. Det är en huggtand. Den nya har kommit och sitter fint och rakt. Tyvärr kunde ingen ge mig ett vettigt svar... Alltså får jag låta sunda förnuftet styra.

Hon får många olika sorters tuggisar, så den förhoppningsvis ska knäckas lös. Någon som har tips?

Av Quipus - 15 augusti 2018 19:39

Det händer liksom inte så mycket annorlunda med hundarna för närvarande. Har dock funderat på att skriva lite vardagligt med hundarnas ord. Vi får se. 


Av Quipus - 14 augusti 2018 20:33

Alltså dags att veckohandla. Vi handlar mest på Coop i Skurup. Coop har 5 % rabatt om man handlar över 200:- på tisdagarna. Fast först pantade vi burkar och flaskor, har inte gjort det på hela sommaren. Över 500:- blev det...

Efter Coop var det apoteket på tur, sedan gick vi in och tog en fika på Patisseriehuset 5, på gågatan. Husse tog en kanelsnäcka med pistage och jag lyxade till med en Budapestbakelse. Bakelsen smakade himmelskt! Så klart smakade vi på varandras fika och så himla god snäcka. Där är så mycket smak i allt han gör på detta fiket. Plus att han är underbart trevlig!

Så ut till Dollar Store och sedan tanka.

På vägen hem körde vi inom vår favoritloppis; en fast loppis på Tre Kronor. Vi hittade en hel del som vi ville ta med hem, men hade inga pengar med. Alltså har vi varit ner dit nu och hämtat det vi ville ha.

Hundarna har varit ute mycket idag, trots att regnet har varit hotande. Men det blev inte så farligt som vi trodde. 

Nu väntar ugnspannkaka till middag...

Av Quipus - 13 augusti 2018 06:14

Elvis är på ett betydligt bättre humör idag. Matte sitter vid datorn medans hundarna är ute första kisserundan. Matte mår inte bra idag, skitjobbig natt. Som vanligt är där ett djur som vill trösta, vilket matte verkligen uppskattar. Elvis pratar mjukt med sitt mjurr-ljud, stryker sig mot benen och är allmänt mysig. Matte, dagen blir säkert bättre, tycks han säga. Matte gör sitt bästa för att tro honom...

Av Quipus - 12 augusti 2018 13:42

Fick mig just ett gott skratt, på någon annans bekostnad. Fyyyy mig  

Släppte ut hundarna, katten ville också ut. Tog in hundarna igen, men tänkte att katten nog ville vara ute lite till. Tills jag såg att himlen fullkomligen hade öppnat sig. Öppnade dörren och utanför stod en katt som mer än gärna ville in igen. Men han var på ett djävla humör!   Han jamade och blängde surt på mig, hundarna fick frispel för att han betedde sig så och började gapa och skrika på honom. Då började han jamskälla tillbaka till hundarna. Ställde sig och glodde på dom och sa mjaumjaumjaumjau med arg röst. Har aldrig hört honom låta så förut, det lät verkligen som han skällde fast jamade liksom. Istället för ett mjau här och ett mjau där kom dom i serier. Jag skrattade och han blängde surt på mig. Sedan fick han smaskens så han skulle bli glad igen. Men jag fnissar fortfarande...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards