quipuskennel

Direktlänk till inlägg 14 september 2018

Jakttider igen - Jordberga Gods

Av Quipus - 14 september 2018 09:49

Återigen är det dags för godset att ha sin jakt. Jag har inga problem med jakt i sak. Det jag har problem med är att vid skottlossning så rasslar det till med hagel på min gårdsplan och på plåttaket på dom gamla hundgårdarna. Jag har varit nere och pratat med jägarna varje gång och dom lovar dyrt och heligt att dom ska rätta till det. Men varje gång är det likadant. Nu hör det till saken att det mellan godsets mark och min tomt ligger mark som tillhör annan person. Alltså hamnar det hagel på hans mark också. En mark som odlas ekologiskt.

Jag försökte ringa godset, men inget svar.

Jag ringde den ansvarige. Hans telefonnummer strår på listan vi tacksamt tar emot med de datum då dom ska jaga. Jag fick prata med en överlägsen typ som menade på att det var inget farligt. Det skiter jag faktiskt i, jag vill inte ha in det på min tomt. Det stör mig. Jag berättade för honom att jag varit i kontakt med polisen för något år sedan, men det brydde han sig inte om. Men det är kanske så med fint folk som står i lite högre klass än oss vanliga? Samtalet avslutades snabbt med att det bröts(??).

Ringde min Malin och frågade henne vad hon tyckte jag kunde göra. Hennes man och son är jägare, så hon känns liksom lite mer vettig där. Hon tyckte jag skulle ringa Jägarförbundet, vilket jag nu har gjort. Fick prata med en trevlig man, som tyckte att detta var inte bra för grannsämjan, men han var inte säker på att det var olagligt. Han skickade mig vidare till ännu en person, som inte är tillgänglig förrän på måndag.

Som det är nu sitter jag och väntar på att polisen ska ringa upp mig igen.

Har försökt ringa Jordberga Gods, inget svar på något nummer.

Nu är jag ju bara en alldeles vanlig dödlig (tror jag). men tänk om det hade varit något fint folk som bodde här? Eller om här låg ett dagis? Jag kan inte tycka att det är ok att det ska rassla in en massa främmande föremål på min tomt. Så himla arg jag är!!!!


 
 
Ingen bild

Carina Jansson

15 september 2018 14:38

Håller fullständigt med dig !!!! Skulle inte heller vilja ha massa skit på min tomt =( Och bara för att det är ett gods, kan de ändå inte bete sig hyffsat mot andra ?? Usch =(
Hoppas du får rätt på det.

Quipus

16 september 2018 00:54

Tack för uppmuntran! Kunde inte svara på ditt sms, då jag var bortbjuden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Quipus - Torsdag 28 mars 20:56

Urtrevlig familj!   

Av Quipus - Onsdag 27 mars 20:57

Först röntgen, sedan träffa ortoped. Jag fick med mig utskrift på röntgenbilderna.  Det ruskigt ut.  Frakturen är precis under höger axel. Det är en vriden fraktur, komplicerad och ganska ovanlig. Nåja, jag strävar aldrig efter att var som andra....

Av Quipus - Tisdag 26 mars 19:45

   

Av Quipus - Måndag 25 mars 20:00


 

Av Quipus - Söndag 24 mars 20:38

   

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Skapa flashcards