quipuskennel

Alla inlägg under september 2018

Av Quipus - 4 september 2018 22:48

Jag bestämde mig för att köra till Svaneholm en sväng innan det var dags att hämta husse. När jag berättade det för Maggan, ville hon följa med. Willow och Wizzka blev påklädda sina selar och lastade i bilen. Skulle hämta Maggan och Lilleman och när vi var på väg ut till bilen fick jag ett sms från husse. Han skulle vara i Skurup tidigare än vad jag väntat. Alltså fick han hänga med till Svaneholm. 

Det var första gången Lilleman var med på Svaneholm och han verkade njuta


 

Efter promenaden lämnade vi av trött Lilleman hemma hos honom. Vi bestämde oss för en härlig fika hos Patisserie5, lika gott som vanligt. 

Maggan och jag lämnade husse, Willow och Wizzka utanför fiket för att ge oss iväg på en snabbtur till Dollar Store. Kattmaten tog slut i morse; KRIS!

När jag gick för att hämta husse och flickorna, vände Maggan hemåt. Vid fiket kom Yakki och Marie-Christine gående. Yakki och flickorna blev så glada


 


Hem och vila. Var tänkt att jag skulle till apoteket, men tiden sprang iväg, så apoteket i Skurup hann stänga. Därför valde jag att köra till Svedala, apoteket på Ica är öppet till 20. Hämtade mina mediciner och köpte magnesium.

Så in på Ica. Och VAD HITTAR JAG DÄR????????????????????????? Alltså, kom igen!!! Detta är humor!!! Jag har varit inne på varenda affär jag kunnat tänka mig. Både vanliga matvarubutiker och blomsteraffärer. Ingenstans har dom haft små High Chaparral. Till sist blev det köp av en stor sådan, i söndags. Men vad hittade vi på Ica i Svedala tror ni? Jo, 2 stycken små... Vi bestämde oss för att adoptera båda, vi kunde ju inte lämna den ena... Så nu har vi 3 fina High Chaparral!


 




Av Quipus - 4 september 2018 06:08

Bettan lämnas av sin husse klockan 6, som alla andra morgnar i veckan. Jag släpper ut mina 6 pigga små monster. Bettan väljer omsorgsfullt ut vem det är som ska vältas omkull denna morgon. Idag var det Willows tur. Vet inte riktigt vad Willow hade gjort, men en tackling fick hon. Men...

Rakt över hela gårdsplanen, med sirenerna på, kommer självutnämnde poliskommisarie Karma Ragata. Bettan blev så förvånad över ingripandet att hon slutade med mobbingen.

Nu har gårdens sekreterare meddelat Bettans förmyndare att Bettan kommer hållas inom inhägnat område tills förmyndaren kan hämta henne i eftermiddag.

Poliskommisarie Karma Ragata vill inte göra något större uttalande, men säger sig vara nöjd med sin väl utförda överraskningsoperation. Ingen väntade sig detta i gryningen...

Av Quipus - 3 september 2018 22:38

Med på min promenad runt Svan(s)eholmssjön idag var fjädervipporna Vittra och Karma Ragata.

Karma har en lite konstigt vana, som hon skaffade sig redan första gången hon var med vid Svan(s)eholm. 

Jag går alltid åt sidan för att släppa förbi människor jag möter, eller människor som behöver "köra" om. Jättebra sätt att träna hunden i passivitet likaväl som man på det viset visar respekt för eventuella hundrädda och liknande. Har den andra personen dessutom hund, så kan den personen koncentrera sig på sin (ofta ouppfostrade vrålande bråkiga) hund. Alla våra hundar är mycket duktiga på detta. Utom Dante just nu i och för sig. Hormonerna rusar och han piper, visslar och tjoar.

Men i alla fall, Karma då. Så fort vi kommit av stigen, lägger hon sig prydligt ner och ligger stilla och fint och tittar intresserat på både folk och fä. Så djäkla söt är hon när hon ligger där.

Det var skönt att gå idag, bara jag och hundarna. Jag kunde hålla den fart jag själv ville (den är rätt hög för att vara av en kortbening) och jag kunde koncentrera mig på fjädervipporna. Såååå mysigt!

Av Quipus - 3 september 2018 22:36

Vem vill ha en egen måne när man kan ha en egen Malin?  

 

Av Quipus - 2 september 2018 21:11

Missade en stor del av det jag skulle skriva...

Nu ikväll körde vi till Svaneholm med 2 av hundarna. Denna gången var det systrarna Willow och Wizzka som fick följa med. Båda bar sig illa åt, ville inte gå, tjurade och sackade efter. Halvvägs in i promenaden bytte vi hundar med varandra och då gick det lite bättre.

På vägen hem kom husse på att han villa ha pizza, så det blev stopp vid Pizzaboden i Skurup. Jag åt kycklingsallad som vanligt, husse tog en kebabpizza.

Sedan ville husse till Ali Baba, butiken där han brukar köpa tuggtobak och lite annat sådant. Men denna gången ville han köpa en bukett rosor till mig!    

Av Quipus - 2 september 2018 21:01

Hämtade husse i Skurup, sedan körde vi på loppisar i Skivarp. Gjorde några fynd. Svängde inom Gunnebo blommor på vägen hem, ville visa husse den fine kaktusen jag så gärna vill ha. Men egentligen vill jag ha en "yngre". Husse köpte fine kaktusen åt mig! Bortse från rörig bokylla i bakgrunden...


 

Av Quipus - 1 september 2018 19:50

Underbar röst...


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Skapa flashcards