quipuskennel

Direktlänk till inlägg 28 december 2018

Iors spabehandling

Av Quipus - 28 december 2018 19:25

Glömde berätta en sak som hände under Iors spabehandling. 
För det första var det jäkligt lyxigt att få stå vid sidan om och se på när någon annan badar, fönar, borstar och trimmar. Tänk så härligt det hade varit att ha ett riktigt hundbadrum. Men ärligt talat - hade det verkligen utnyttjats så väldigt mycket. 7 hundar av de raserna vi har behöver inte badas så ofta. Så jag får försöka släppa på den tanken och antingen bada dom själv (med hjälp av husse) eller också anlita detta hundtrim.

Men i alla fall. När Ior så skulle kammas och putsas till lite, så frågade hundtrimmaren om hon fick använda sax. Jag sa ja, men kände en klump i magen. Flera har försökt att få mig att trimma ner både öron, tassar och fanor på mina hundar, och då rejält. Det SKA vara så, säger dom. Men om inte jag vill ha mina hundar så nedtrimmade då? Ja, då får du skylla dig själv om det inte går bra på utställningarna. Ok, då får jag väl det då. För jag ställer ju verkligen ut mina med samma allvar som många andra uppfödare inom rasen gör  . När jag väl gör det, så putsas dom såklart till, men inte extremt.

Men i alla fall (igen) så frågade hon detta om saxen och jag fick en klump i magen, men svarade ändå ja. 

Ior reagerade direkt! Han kände av min misstänksamhet och började skruva på sig på trimbordet. Hm, matte är inte nöjd med detta, fara på färde.

Jag frågade henne hur hon hade tänkt och hon förklarade väldigt utförligt hur hon ville göra. Exakt likadant som jag alltid har gjort på mina! Alltså kunde jag andas ut och Ior blev lugn igen.

Tänk vad dom är sensibla! Älskar mina hundar mer och mer för var minut som går. Fast ibland går det bort lite kärlek när dom har burit sig illa åt... 

Musiken är igång här, i bluetoothhögtalaren som är kopplad till datorn. Favoritmusiken dånar och katten Elvis sitter i trappan och ler nöjt. Han har väntat flera dagar på detta. Vi brukar spela musik ihop, han och jag, när husse jobbar. Nu har det gått några dagar sedan sist och han har tjatat både i förrgår och igår. Det gör han genom att jama uppfodrande och glo på högtalaren. Men nu är han nöjd och jag också.

 
 
Ingen bild

Carina Jansson

28 december 2018 20:17

visst är de underbara våra fyrfotade pälsklingar <3

Hur blev resultatet ?

Quipus

28 december 2018 22:23

Foton kommer!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Quipus - Torsdag 28 mars 20:56

Urtrevlig familj!   

Av Quipus - Onsdag 27 mars 20:57

Först röntgen, sedan träffa ortoped. Jag fick med mig utskrift på röntgenbilderna.  Det ruskigt ut.  Frakturen är precis under höger axel. Det är en vriden fraktur, komplicerad och ganska ovanlig. Nåja, jag strävar aldrig efter att var som andra....

Av Quipus - Tisdag 26 mars 19:45

   

Av Quipus - Måndag 25 mars 20:00


 

Av Quipus - Söndag 24 mars 20:38

   

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Skapa flashcards