quipuskennel

Alla inlägg under mars 2019

Av Quipus - 17 mars 2019 21:16

Har snöat in på dom rejält. Till och med köpt skivan!


Av Quipus - 16 mars 2019 20:40

Skulle få ha en hel helg med husse. Trodde jag... Som vanligt får dom inte tag i någon annan och förlitar sig helt på att han ska släppa allt han har för händer och ta sig till jobbet. 

Det ÄR svårt att säga nej. Personen han är assistent ska ha personal hos sig dygnet runt. Då blir det svårt att säga nej, när ingen annan kan.

Dagen började med soptipp, pakethämtning och så vidare till Trelleborg för att handla. Trötta kom vi hem och skulle lägga oss och vila. Men nej... Bara att ta in hundarna igen, packa ihop det han behöver och så köra till Lomma.

Jag erkänner, jag blev arg, besviken och sååååå ledsen. 

Vi hade planer för resten av dagen, och även för imorgon. Men det GÅR inte att planera något. 

Han har tagit ledigt den 30-31/3, då är det utställning i Malmö. Fan om det går i stöpet!! Vi har anmält 3 hundar; Dante, Ior och Vittra. Det är meningen att husse ska visa Dante, eftersom jag inte kan hålla det tempot som den hunden behöver. Jag visar Vittra och extradotter Mari visar Ior. Det var faktiskt hennes "fel" att vi anmälde...

Kvällen har gått åt till att göra en så efterlängtad kycklinggryta. Och till att äta den! Inte allt, så klart. Kokade ris och tog faktiskt en öl till. Mycket ovanligt för mig. Husse dricker ingen alkohol alls, men jag kan ta en öl sisådär 3-4 gånger/år. Har fastnat för ölen från Hönsinge Bryggeri. Så en sådan blev det till grytan. Sååå gott!

Men nu sitter jag vid datorn. Det kommer hända en massa i hunderiet inom en ganska snar framtid. En sak har jag ju skrivit om; att Wizzka flyttar. Resten är hemligt ännu så länge.

Har så klart satt på musik. Och vill dela med mig, denna gången är jag egentligen mest förtjust i videon, men låten är bra den också:


Av Quipus - 15 mars 2019 05:07

Jag är så rörd och förvånad. Har en lagom jobbig sömnperiod just nu, med en del mardrömmar. Normalt sett brukar Vittra väcka mig genom att trampa på mig lite lagom hårt. Hon är den fjärde hunden som tagit denna roll. 

Det började med "Uffe". Han väckte mig genom att "blåsa" på mig. Andades lite stötvis i ansiktet på mig tills jag vaknade.

När "Uffe" började bli gammal tog "Cree" över. Men han var inte lika finkänslig. I början kunde han smälla till mig i ansiktet med tassen, rätt hårt. Detta förfinade han med tiden och det utvecklades till att han smekte mig i ansiktet istället.

"Cree" gick bort hastigt, då tog "Troll" över. Hans metod var att sätta sig på min bröstkorg. Som tur var, så var han en liten liten kille, men visst kändes det ändå.

"Troll"s dotter "Vittra" axlade manteln när han gick bort. 

Inatt sov inte "Vittra" hos mig, eftersom hon var mer än lagom blöt och grusig.

Förvånad blev jag när jag väcktes av en fast "hand" som tryckte på min arm. Flera gånger. Tittar upp och möter ett par oroliga gröna ögon. När han är nöjd med sitt arbete lägger han sig ner för att sova vidare. 

Jag har inte märkt att han krupit ner hos mig. Inget konstigt att han inte märktes, han är ju katt. Periodvis umgås han mer med oss och sover hos oss. Andra perioder umgås han inte alls med oss.


 

Av Quipus - 14 mars 2019 20:24

Igår föddes 2 blue merle tikar, 1 trefärgad tik och 2 trefärgade hanar efter vår Babysocks Veni Vidi Vici " Ior". Mamma är Gardenia Garden's Athena "Wilma", ägare Karin Nilsson, Sjunkaröds Kennel. 

Har pratat med Karin idag och fått rapport. Mamma och valpar mår bra. Samtidigt gav hon mig tillåtelse att skriva detta i bloggen.


Av Quipus - 13 mars 2019 20:00

Satte in en annons på Blocket om Wizzka och innan 3 timmar hade gått var hon såld! Får väl omvärdera mina åsikter om Blocket... Har nu haft flera bra erfarenheter av Blocket.

Wizzka ska i alla fall flytta långt uppåt och hamnar på en kennel, så jättekul!!!

Av Quipus - 12 mars 2019 20:32

= handla. Hämtade Maggan, körde henne till Ystad först eftersom hon behövde till banken. Sedan for vi till Dollar Store (så klart...) och Coop. Skulle sedan bara hjälpa henne in med matvarorna, men vi blev sittande och pladdra. Husse tyckte säkert det var skönt att ha lite lugn och ro och vara ifred. Annars har han ju alltid folk omkring sig.

Börjar dra ihop sig till att sätta in annons på Wizzka. Vi behöll 2 tikar i den kullen ; Willow och Wizzka. Jag var från början mest förtjust i Willow och så har det fortsatt. Alltså blir Wizzka till salu.

Wizzka är en mycket energisk blue merletik, hade säkert passat till både det ena och det andra. 

Av Quipus - 11 mars 2019 22:13

Dags för Willow att röntgas, så tid är bokad. Syster Wizzka får vänta, eftersom hon ska löpa när som helst.

Av Quipus - 10 mars 2019 21:21

Husse gick på och jobbade igår eftermiddag, inget som var schemalagt egentligen. Och han gick av 18.00 idag, så nu är han hemma.

Annars har jag tillbringat största delen av dagen i soffan, slötittande på tv. Brukar leta upp program som jag inte är jätteintresserad av, som jag kan somna till. Har en del sömn att ta igen. Nej, man kan inte sova ikapp sig, jag vet. 

Hamnade i alla fall på ett visst program, när katten Elvis kommer ner och parkerar sig framför tvn. Mycket intresserat satt han i ca 5 minuter innan han insåg vad han tittade på. Nej, inte var det Top Gear, som han försökte lura i husse nu ikväll. Det var....... Sex and the City!!!!!

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards