quipuskennel

Alla inlägg under november 2019

Av Quipus - 10 november 2019 19:32

När jag hämtat husse från tåget i Skurup körde vi hem och gick ut och gick här hemmavid. Jag gick med Aska, husse med Mymlan. Aska travade på, med sitt underbart vackra steg, mycket energiskt. Emellanåt gick han ner i fart och gick passgång, för att vila lite. Sedan upp i vacker trav igen. Mymlan fick förtroendet att vara lös från brevlådan och upp.

Efter vilostund kopplade jag Dante och gick en lite längre promenad med honom. När vi var nästan hemma mötte vi husse med Vittra i koppel. Vittra fick springa lös hon också, från brevlådan. Dante får ALDRIG det förtroendet.

Nu är dom mätta och belåtna, ska bara ut en sväng till. Tror det blir tidig kväll i kväll också.

Av Quipus - 10 november 2019 05:10

Men inte hundarna. 4 väckte dom mig, nu hade dom sovit klart. Nåja, jag kan ju lägga mig lite till när hundarnas morgonsysslor nu är klara.  

Av Quipus - 9 november 2019 20:49

Det har varit en sååååååååååååå regnig dag. Trodde det skulle vara något uppehåll, men nääää. Hundarna har varit ute och härjat ändå, så gott om grus har släpats in. Bara att sopa och byta liggplatser. Är så glad att vi har torktumlaren, hur har jag överlevt???

Men det blir tidigt i säng, har varit vaken sedan 5. Försökte lägga mig och ta en liten lur under dagen, men då hittade Zajva sin pipande spindel... Jag kan inte annat än skratta, det var som om hon visste. Jäkla unge!  

Av Quipus - 8 november 2019 18:19

Skälet till att Karlos och Ior skulle följa med till Ystad, var för att Karlos fått ett födelsedagsmail från Arken Zoo. Han hade minsann en present att hämta! Hur världsvant som helst gick han in på Arken Zoo i Ystad. Ior tyckte att dörrarna var lite skumma, men det gick snabbt över. När jag kom in med Karlos var där en tjej som sa - Åh, så söt! Och så kom husse in med Ior och då sa hon - Åh! Där är en till! Hon satte sig på huk och genast for Ior fram och skulle upp i knäet. Hon struntade totalt i att det var hennes tur i kön, hon myste med pojkarna ju! 

Så blev det vår tur och Karlos fick berättat sitt ärende. Presenten bestod av en godispåse och han fick välja smak, det blev lamm. Kvinnan som betjänade oss var urtrevlig! Jag berättade att Karlos var ganska ny i landet och inte visste hur allt gick till riktigt. Han fick massor av beröm av henne och vi pratade på en bra stund. Hon hade alltid haft omplaceringshundar och berömde oss för att vi tagit oss an 2 vuxna hanhundar som vi egentligen inte visste ett dugg om. Jag berättade glatt hur mycket dom båda har utvecklats och hon tyckte vi hade gjort ett bra jobb. Både husse och jag gick därifrån enormt stärkta av hennes beröm!

Av Quipus - 8 november 2019 18:12

Husse släppte ut hundarna imorse klockan 5, så jag fick fortsätta sova.

Han skulle jobba mellan 11 och 12 i Skurup, så jag lastade Karlos och Ior. Vi körde och handlade på Dollar Store under tiden. Kattmat och tuggben (och en del annat också). Karlos blir lätt åksjuk, så han passade på att spy ner Ior... Men bilen är alltid utrustad med hushållspapper, våtservetter och en karda, så Ior blev presentabel igen. 

När husse var färdigjobbad körde vi till Ystad för att handla 4 säckar hundmat och en säck med kattmat åt utekatterna. Och en del annat även där...

Nu är hundarna matade, katterna också. Jag ids inte äta middag idag, så det blev micropopcorn istället  . Husse åt middag med sin brukare i Skurup, så han är liksom avklarad.

Av Quipus - 8 november 2019 09:40

Den 30/9 skrev jag i ett inlägg om hunden som var på rymmen. Han har varit på rymmen sedan slutet av juni, har jag för mig. Jag har haft nära kontakt med personen som gjort allt för att få tag i honom (inte ägaren). Nyss fick jag ett sms att han är fångad! 

Av Quipus - 7 november 2019 18:52

Vi planerade att stoppa in några hundar i bilen och köra till Svaneholm i eftermiddag. Men det tyckte inte vädret. Regn, regn, regn. Så vovvarna fick stanna hemma medans vi körde till Skurup och handlade lite. Och tog en fika... Det blev kladdkaka, jättegott! Väl hemma igen upptäckte jag att det var kladdkakans dag!

Hundarna fick lite extra gottis och lite borstning som aktivitet istället. Blir väl bättre väder någon annan dag då...

Av Quipus - 6 november 2019 22:32

Mer information kommer när tikens ägare tycker det är lämpligt.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards