quipuskennel

Direktlänk till inlägg 26 januari 2018

Ju mer jag lär känna människan

Av Quipus - 26 januari 2018 23:06

Ja - Ju mer jag lär känna människan, desto mer älskar jag min hund. 

Jag har av en person blivit omnämnd som en kärleksfull misantrop, kunde inte sagt det bättre själv. 

För X antal år sedan köpte jag en tikvalp av en väninna, tiken var efter min egen Rudolph Valentino. Eftersom jag hade hundar nog ändå, så satte jag henne hos fodervärd. Där rönte hon STORA framgångar inom agility med sin mycket duktiga förare. 

Jag tog en kull på denna tiken, hon ligger bakom vår vackre Ior.

Fodervärden ville så hemskt gärna ha en hund till från mig och körde lite "tjatkampanj". Till sist gav jag upp, dom fick ta min fina blue merle tik på foder.

Så gick jag in i väggen och uppfödningen lades vilande. Många av mina "vänner" försvann, istället för att hjälpa. Men det är klart, det är inte helt lätt att få tag i en människa som drar sig undan. Inte har man någon skyldighet till detta heller. Men som vän kanske man kämpar lite extra? 


Lusten att ta upp kenneln igen kom för snart 3 år sedan. Jag hade mina linjer kvar, så jag kunde fortsätta på dom. Tack vare det så har jag sjunde generationen här nu.


Jag har genom åren fått hälsningar från ovan nämnda fodervärd. Det har värmt. 


Nu hade någon skrivit på Facebook (denna djävla sekt) att dom ville ha tips om shetland sheepdogkennel. Min lillasyster hade skrivit mitt namn och mitt kennelnamn som svar. Döm om min förvåning när ovan nämnda fodervärd hade skrivit att det var ABSOLUT inget att rekommendera. 
Vad ger denne fodervärd rätt att skriva något sådant? Vi har inte haft med varandra att göra på flera flera år. Hon kan omöjligt ha något ont av mig.


Jag tycker det är underbart att ha hundar omkring mig, valpar är så kul att föda upp, men människorna (dom flesta) hade jag lätt kunnat vara utan.

Jag har haft lyckan att hitta 2 trevliga valpköpare till 2 av valparna, förhoppningsvis dyker det upp 2 till. Men jag bekymrar mig inte så mycket. Dom hittar sina hem förr eller senare.


Men fy skäms, ni som rent ut sagt mobbar. Dessutom på ett forum som jag inte själv kan försvara mig i. Men eftersom mina riktiga vänner alla har Facebook, så får jag faktiskt reda på saker och ting ändå.

Nu hoppas jag att inte alla människor tar illa vid sig av vad jag har skrivit. Det är endast ett fåtal människor som behöver känna sig träffade och dom vet säkert vilka dom är själva.


Förlåt, behövde verkligen kräka av mig detta. Nu ska jag roa mig med mycket mer intressanta sysslor - nämligen mina underbara hundar.

 
 
Ingen bild

Jeanette

27 januari 2018 08:49

Inte för att det egentligen är en tröst för dig, men där är fler personer som blivit drabbade av denna människa. Våra hundar är betydligt ärligare i alla situationer. Tur att vi har dom, och några likasinnade människor 💙

Quipus

27 januari 2018 10:10

Tack Jeanette!
Nej, någon tröst är det ju egentligen inte. Mer än att då är det inte bara mig det är "fel" på. Snarare personen ifråga själv. Men jag blev verkligen förvånad när jag fick höra detta igår. Jag har inte haft med henne att göra på flera år. Hennes jätteduktiga agilityhund fick hon ju genom mig, den härstammade från mitt på fädernet. Andra tiken hon tog på foder var född hos mig. Båda hundarna var hon nöjd med. Hon har hälsat till mig via mina vänner ända fram till i början av förra året. Och så nu det här??? Aja, hon kanske inte mår så bra, stackaren.

 
Carina

Carina

27 januari 2018 13:59

Facebok är både på gott och ont =/ Men fy så mycket skit som skrivs där !!!!
Sedan anser jag att om ngn säger till mig: hon/han är så korkad då vill jag bilda egen uppfattning inte lyssna på skvaller =(

Önskar alla kunde göra det istället för att sprida på och då även lägga till.....

http://babysocks.zoomin.se

Quipus

27 januari 2018 17:06

Jag håller med. Tack!

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

1 februari 2018 21:25

Åh vad tråkigt! Förstår dej helt och fullt där, med kärleksfull misantrop. Själv titulerar jag mig caninetrovert crazydoglady, eller eremittezz. Och facebook, ja det är ett forum man får ta med en nypa salt, mycket skit och en liten del bra.

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Quipus

1 februari 2018 22:04

Vi är nog rätt lika...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Quipus - Fredag 19 april 20:55

Fått ett par bilder av söta Alma, f d Bozz      

Av Quipus - Torsdag 18 april 20:44

Hundarna är ute mycket, kommer in och är vårglada. Doftar vår gör dom. Härligt! ...

Av Quipus - Onsdag 17 april 20:33

Bråk i flocken gör att vi måste leta nytt hem åt Alan i första hand. ...

Av Quipus - Tisdag 16 april 21:17

En väninna till mig köpte en longerlina på Landäng i Skurup. Hon valde longerlina framför spårlina eftersom longerlinan var skönare att hålla i. Linan skulle användas till en hund på ca 40kg. Haken gick sönder efter typ ett halvår och hunden kom lö...

Av Quipus - Måndag 15 april 21:28


 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards