quipuskennel

Alla inlägg under juni 2018

Av Quipus - 11 juni 2018 14:33

Värken gav sig inte trots värktabletter. Vid min sida hade jag min eminenta sjukvärdare Vittra, som såg till att jag hade det varmt (eh, det är hemskt varmt sedan innan, lilla hund) och bekvämt (så lagom bekvämt med hela munnen full av Vittrapäls. Hon sov inte mycket inatt, hon heller. Det är så hjärtat svämmar över, tänkt vad underbara våra hundar är! Jag ville inte hålla husse vaken, eftersom han skulle på sitt arbetspass nu på morgonen. 
Till råga på allt hade Wizzka fått något konstigt för sig. Hon började skälla några gånger. Kan hon också vara känslig för min hälsa? Jag vet ju att dom är flera som är det, men hon är ju mer husses hund.

Nå väl, vi steg upp 5 imorse, fixade med hundar och annat morgonbestyr. Yakki packades in i bilen och jag skjutsade husse till Skurup. Sedan körde Yakki och jag ut till Svan(s)eholm och gick rundan. Så skönt att gå där så tidigt, svalt och friskt, knappt några människor. Yakki fick till och med förtroendet (efter att jag visat henne att jag hade ett ton godis) att gå lös. Detta skötte hon exemplariskt! Inte minsta ansats att ens ta ett snedsteg mot mamma fågel med bebisar som simmade i vattnet. Det var hon och jag! Och så klart alla stubbar och stenar som hon hoppade upp på, med vetskapen att det då vankas GOOOOODIIIIIIIS!

Väl hemma igen gick vi alla och lade oss ett par timmar. 

Men nu är gänget ute, Bettan har åkt hem. Bettans husse var inom Byggmax i Vellinge (han jobbar i Vellinge) och hämtade 3 barnpooler a´19,95. Kan inte ha dom stående inne hos hundarna, för då biter dom säkert sönder dom. Jag får sätta upp en i taget på gräsmattan och så får några hundar i taget komma och leka.

Av Quipus - 10 juni 2018 23:31

Bettans husse har varit här idag och installerat släktforskningsprogrammet Holger 8 i vår dator. Ska bli kul att komma igång med släktforskningen på hundarna igen. Blir nog att jag tar upp Dante och Karma Ragata i programmet också.

Sedan körde husse och jag till Skurup för att gå på marknaden i dag också. Det var några saker som jag ångrade att jag inte köpte igår, bland annat ett vindspel. Men nu har jag det!

Sedan körde vi hem och åt jordgubbar och glass! Och på det en vilostund.

Idag tog vi Tipi och Karma Ragata med oss till Svan(s)eholm. Det var Karmas första tur dit. Tipi blev som tokig, precis som vanligt. Under början av promenaden visade hon upp sitt mycket märkliga rörelseschema, som innebär att bakbenen har mer bråttom än frambenen. Det slutar med att hon nästan går sidledes. Ivrigt nynnande på en liten melodi.

Naturligtvis skulle Karma få prova på att kliva upp på stockar och stenar, även hon. Hon var tveksam till en början, men hon blev mer och mer självsäker. Sista stubben for hon upp på med en glad min i sitt lilla svarta ansikte. GULLHUNDARNA!!!!!

Vi kände oss lata och tog med hämtmat hem, jag kycklingsallad och husse pizza. Det var jättegott!

Men nu, när det är dags att gå och lägga sig, så har min kropp fått totalt frispel. Värken är riktigt vidrig, jag har så ont att jag har ångest. Men ok, är det priset jag får betala för dom senaste underbara dagarna, så är det nog nästan värt det...

Av Quipus - 9 juni 2018 21:40

Dante och Ior följde med oss till Skurups Marknad. Båda pojkarna uppförde sig otroligt världsvant. Någon enstaka hund hälsades på, men mest var det alla människor som var spännande.

Sedan åkte vi hem och spolade av dom flesta hundarna med vattenslangen, det var såååå varmt. Dom flesta uppskattade det, men absolut inte Xander. Det var hemskt!
Vilopaus, sedan fick Willow och Wizzka besöka Svan(s)eholm för första gången. Tredje gången i koppel, men dom gick så fint så. Vi träffade på en joggare och båda flickorna blev jättearga. Men vi fortsatte vår promenad. Flickorna fick upp och kliva bland stockar och stenar. Wizzka uppskattade det mest, Willow var mer intresserad av alla dofterna. 
Vi gick inte hela rundan, tycker det är för långt. När vi var på väg tillbaka till bilen möter vi 2 jättegulliga unga damer, som skulle ner och grilla. Mysigt! Hoppas dom var preparerade mot mygg bara... Både matte och husse lyckades bli myggstuckna...

Dom unga damerna skulle också skällas ut, men dom tog det inte så allvarligt. Båda vovvarna for fram och hälsade. Och fick en massa komplimanger! Perfekt att Willow och Wizzka fick träffa på så underbara människor, när dom nu inte är så vana vid främmande folk. Tack till Er, om Ni nu hittar in här!!! Ni gjorde något väldigt uppskattat!!!

Av Quipus - 8 juni 2018 20:06

Jippie! Idag kom nya versionen av släktforskningsprogrammet Holger i min brevlåda!!

Av Quipus - 6 juni 2018 16:53

Tina & Roland

Mer information senare

Av Quipus - 6 juni 2018 15:44

Idag fick hon sig ett välbehövligt bad. Hon skulle ju få besök och då kan man inte se ut hur som helst. Så supertrevliga människor! Och dit fick Xanthal flytta! Hela långa vägen till Kristinehamn. 

Hon kommer vara saknad, men jag känner att jag gjort rätt ändå. Har man kennel kan man inte låta enbart hjärtat styra. Logiken måste vara med också...

Lycka till med den lilla loppan!

Av Quipus - 5 juni 2018 21:25

Xanthal blev besiktigad idag. Kommer intressenter imorgon och tittar, så nu är hon klar att flytta om det passar. Så klart hade hon med sig någon, det blev Karma Ragata denna gången. Xanthal vägde 2,85kg och Karma Ragata 3kg.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards