quipuskennel

Alla inlägg under september 2019

Av Quipus - 22 september 2019 20:50

Idag har vi varit på utflykt. Vi, det var matte, husse, jag (Viking), Bettan och Bettans husse. Det var Bettans husse som kom med förslaget och vi ville så klart hänga med.

Mycket fotande blev det, både på natur och på mig, så klart. Husse fastnade på ett par foton och till och med matte kom med! Inte det vanligaste.

Där var utsågat stolar i 4 stubbar, jätteläckert! Där blev jag fotograferad. Här kommer en hel radda med foton:


                                 

Av Quipus - 21 september 2019 20:40

Både husse och matte är sjuka, förkylda, så därför tar jag över bloggandet idag. Jag = Aska! 
Sedan jag och Karlos flyttade hit från Tjeckien har vi hållit oss hemmavid. Härjat på gårdsplanen och promenerat på vägarna runt omkring. Idag lastade matte och husse in mig och Mymlan i bilen. Vi hamnade på Svanseholm, som jag har hört så mycket om. Mymlan har varit där tidigare, men inte jag. Och WOW!!! Vad vackert det var! Massor av dofter som jag bara var tvungen att analysera. Matte, som jag hade i koppel, blev så glad över att jag nosade. Det har jag inte gjort direkt sedan jag flyttade till Sverige. Men på Svanseholm kunde jag inte låta bli. Jag gick i sträckt koppel, före matte, och till och med drog lite lite. Jag orkade inte gå hela rundan, så vi vände efter en bit och gick tillbaka. På vägen tillbaka mötte vi en söt liten hund med sin matte i koppel. Matten frågade om hennes hund kunde hälsa på mig och Mymlan. Matte svarade att Mymlan gick bra, men hon visste inte hur jag skulle reagera på främmande hund. Så klart ville jag också hälsa! Det var en korsning mellan Jack Russel Terrier och Cavalier King Charles Spaniel, svart och vit. Jag tyckte att den var hur trevlig som helst. Matte är stolt som attan över mig nu. Jag har sprungit och tackat henne massor av gånger för att jag fick följa med dit. Hon lovade att jag skulle få åka till Svanseholm fler gånger. Det ser jag verkligen fram emot!


Aska

Av Quipus - 20 september 2019 19:59

Jag gjorde vid de 4 hundarna som skulle med till Evidensia, Trelleborg. Det var Dante, Viking, Vittra och så Zajva. Borstas och klippas klor. Då upptäckte jag att Vittra hade lite blod i slidmynningen. Så klart blev jag orolig, men hon skulle ju med ändå till veterinären, så jag tänkte att jag frågar om vi kan få henne undersökt.

Hundarna packades in i bilen och jag förberedde mig på ett jäkla liv från Zajva. Första gången i bil... Hon var tyst! Förutom när hon grälade med Viking, som satt i buren bredvid. Inget skrikande eller ylande, så himla duktig.

Hos veterinären vägdes dom först:
Zajva 1,7kg

Vittra 8,95kg (banta bort dräktighetsvikt)
Dante 9,15kg (mullig)

Viking 6,05kg (perfekt!)

Dante skulle ha årliga vaccinationen, DHPPi

Viking rabies

Zajva besiktigas, vaccineras och chipmärkas. Blev dock ingen chipmärkning, eftersom deras chip var slut och leveransen dröjer då dom var restnoterade. Så jag får chippa henne själv. Är ju chipmärkare, så det funkar ju.

Och så Vittra, skulle också ha DHPPi och kolla blödningen. 

Det blev stort pådrag vad gällde Vittra. In på röntgen, där dom tyckte att det såg lite suspekt ut på livmodern. Vi blev skickade vidare till Malmö Evidensia för ultraljud! Ingen vaccination för Vittra idag, eftersom det misstänktes en livmoderinflammation. Men som tur var, så tyckte inte veterinären som ultraljudade att det såg ut att vara något. Dom kollade ett vaginalutstryk i mikroskåpet, men det såg snarare ut att vara något hormonellt som har att göra med att Zajva fortfarande diar henne lite. Om hon fortfarande har likadant om ett par veckor, eller om det blir sämre, ska hon komma tillbaka för större utredning. Men vaccinationen får vänta några veckor till. Den kan hon ju få när Zajva ska ha sin påfyllandsvaccination om 4-5 veckor.

När vi kom hem från Malmö hade vi hundarna ute. Sedan körde vi till Skurup och åt på Pizzaboden. Skönt att kunna lyxa till det lite!

Såhär glad ser man ut när man heter Vittra och är på Evidensia i Malmö:


 

Av Quipus - 19 september 2019 18:55

Tänk att hon redan är 8 veckor!


 


Här tillsammans med bästisen Viking:


       


Mamma Vittra ser inte med blida ögon när Mymlan försöker umgås med hennes dotter:


 


Men Mymlan är lika glad och vacker ändå:


 


Av Quipus - 18 september 2019 17:32

Det är ju inget man normalt sett blir glad över, men i detta fallet blev jag verkligen det. 

Karlos och jag gick på promenad, bara han och jag. Han gick med spänstiga steg och hög svans. Haha, jag har matte för mig själv  ! Vi gick ner till plattan och tillbaka, det fick räcka för min knäppa höft. På vägen tillbaka skulle Karlos stanna och nosa var femte meter, vilket jag inte tycker är så en promenad ska gå till. Första gången jag sa till honom var han foglig. Men sedan trotsade han mig och bara tvärnitade, tittade på mig med en utmanande blick. Jag lockade honom med mig, men han stannade strax igen.

Jag är fullkomligen överlycklig över att han trotsar mig, om än väldigt subtilt. Fast jag lät inte honom bestämma, men han var lika glad ändå. 

Har plockat fram hundpappren som ska med till veterinären på fredag. Det är dags för Zajvas besiktning, chipmärkning och vaccination. Dante ska ha sin årliga vaccination och Viking rabiesvaccineras. Vet inte riktigt varför jag ska göra den sista vaccinationen, men det är väl någon principsak...

Nästa vecka är det dags för Zajvas ögonlysning.

Av Quipus - 17 september 2019 21:13

Hittade 2 barngrindar på Bortskänkes.se, så dom hämtade vi!
På vägen hem körde vi inom Mobilia. Jag ville överraska husse med ett besök på Yogiboost. Det blev mycket uppskattat, så det är absolut inte sista gången han hänger med dig. Lite lyx måste man kosta på sig!

Av Quipus - 16 september 2019 22:08

Det var dags att träffa Blackie idag igen, ute på Svaneholm. Redan på andra promenaden gick det mycket bättre. Dom gick till och med nära varandra några meter. Både jag och Blackies matte är så stolta!

Av Quipus - 15 september 2019 22:24

Stormat rejält idag. Inte så ovanligt att det är väldigt kännbart hos oss, eftersom vi bor på slätten. Inte ens hundarna har velat vara ute mer än nödvändigt.

Husse håller på att återhämta sig från en rejäl förkylning. Men nu tar jag vid... Det känns som en luftrörskatarr på gång.

Men med hundarna är det bra i alla fall. Fast Aska har haft lite bekymmer med ögonen. Dom har varit torra, så jag köpte något bra på apoteket. Han ska ha en droppe i vart öga. Redan nu efter 3 dagar är han mycket bättre.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards