quipuskennel

Alla inlägg under januari 2020

Av Quipus - 9 januari 2020 21:42

Vi räknar ner...

Av Quipus - 8 januari 2020 21:06

Sådana samtal har jag med våra hundar också...


Av Quipus - 7 januari 2020 20:09

Hundarna fick komma upp på bordet, en efter en, för att bli kammade och lite allmänt vidgjorda. Ior och Zajva behöver kladd i varsitt öra. Tror Zajvas kommer hålla sig på plats så småningom, hon ömsar tänder nu, men Iors öra är jag inte lika övertygad om. Har jobbat med det sedan han var liten... Men vi kämpar på lite till.

Några av hundarna hade ytterst små "fnurror" bakom öronen, det var det som triggade igång mig ikväll. 

Dom stod så fint så, njöt av uppmärksamheten. Till och med Zajva som inte är så mycket bordtränad betedde sig bra.

Av Quipus - 6 januari 2020 17:33

Ja, råkade börja fundera på vad detta året har för planer, ännu så länge. Fick nästan lite ångest...

Valpkullar planerade, ett valpinköp på gång, några utställningar ska också genomföras, lite trädgårdsplaner (ganska många egentligen), ett större event under våren/sommaren, nä, det går bara runt. Men det mesta, eller egentligen allt, kretsar runt hundarna. Det är mycket jag skulle vilja göra, men börjar faktiskt lyssna på min kropp och hälsa. Helt otroligt att jag skulle behöva bli så här gammal innan jag lär mig det... Envis kärring...

Av Quipus - 5 januari 2020 21:06

Fick svar på annonsen om Mymlan. Vi bestämde att vi skulle mötas i Skurup, eftersom det hann bli mörkt innan dom kom för att hälsa på. Denna trevliga människa var egentligen inte en, utan tre, då hon hade sina föräldrar med. Och deras sååå söta Border Collie! Vi gick en sväng i Skurup och det såg väldigt trevligt ut när Mymlan gick med sin evetuellt nya människa. Jag lämnade med ett exemplar av köpeavtal med bibehållen avelsrätt, så hon kan se vad som gäller.

Nu väntar vi på positivt svar!

Av Quipus - 4 januari 2020 19:14

Det finns egotrippade skitstövlar överallt...


Av Quipus - 3 januari 2020 20:23

Mymlan, jag och husse har varit på Evidensia i Trelleborg idag, för besiktning. Vår förhoppning var ju att dom som var här igår och hälsade på, skulle vilja ha hem Mymlan. Därför bokade jag tid medans dom var här. Man ska avboka 24 timmar innan för att slippa någon avgift. Tror i och för sig att dom hade ordnat det på Evidensia, men jag valde att göra en besiktning i alla fall. Kanske dyker det upp någon? Då är hon klar för flytt.

Allt var utan anmärkning och hon väger 9,7kg. Hon är ingen liten spetig dam precis.

Hon uppförde sig mycket bra, både mot folk och fä. Duktig flicka!


Fick meddelande från Pixie, en tik som jag fött upp. Den kullen fyller 13 år idag! Så jättekul att höra ifrån er!! Grattis på födelsedagen!

Av Quipus - 2 januari 2020 21:41

Idag kom mitt nya fina lilla trimbord!


 


Vi blev tvungna att beställa en ny tvättmaskin... Vår fina Qvarna har nu gett upp. Vi köpte henne begagnad för 4 år sedan och hon har varit till stor nytta. Det blir i genomsnitt en maskin per dag, med både våra kläder och hundarnas bäddar.

Besök har vi haft idag också. En jättetrevlig kvinna och hennes 2 söner var här för att titta på Mymlan. I annonsen står det att hon säljs med bibehållen avelsrätt och det pratade vi om i telefonen också. Men nu ikväll har hon smsat att dom inte vill ha ett sådant avtal. Dom undrar om dom får köpa hela hunden. Men det är inte aktuellt. Hon är inköpt eftersom hennes stamtavla intresserar mig och jag har planerat in henne i min avel. Så det blir inget där. Men där är några till som hört av sig, så vi får se.


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards