quipuskennel

Alla inlägg den 20 mars 2022

Av Quipus - 20 mars 2022 19:28

Tidigt upp för att hinna med skötsel av hundarna. Husse behövde dricka kaffe också...

Lastade hundar och annat som vi behövde. Hundarna fick delas upp i 3 burar. Slända behöver sitta ensam, eftersom hon mår illa. Ville inte gärna ha någon annan kräkig i pälsen. Cree fick en egen kuppe i en bur i baksätet. Vide och Skye satt tillsammans.

Köra till Norra Åsum gick jättebra. När vi kom fram till regementet så sa Google Maps att där är det! Men det visade sig vara fel hus. Ingen skyltning tyvärr. Men vi kom rätt till sist.

Lilla trimbordet hade jag med mig. Upp med Cree och sedan Vide. Dom hade nummer 3 och 4. 

Bedömningen funkade likadant som en utställning, förutom att där inte är någon konkurrens och därmed inget tävlingsmoment. Något som både jag och Malin uppskattar.

Cree fick då Good, då han har ståöron och inte är så macho ännu. Han är ung. Vide fick Excellent och matte fick tårar i ögonen. Av glädje, så klart.

Sedan visade Malin Fritz som fick Very Good, Greta (Gris, förlåt...) som fick Excellent!! och Lakritz som fick Very Good. 
Skye var nästa. Domaren tyckte hon var för stor, men hon fick Very Good i alla fall. Hon är väl hopsatt och grymt trevlig. Så var det Slända. Domaren uttryckte sitt gillande direkt. Men när han öppnade hennes mun kom det ett Nääääää från honom. Det märktes att han tyckte om henne, men han kunde inte släppa förbi dom tänderna. Därför fick hon Disqualified. Undrar vad hon skulle fått annars?
Sist i vårt lilla gäng var Malins Ewa, kullsyster till Slända. Med korrekt bett... Hon fick Excellent!!!

Jag lade pengar på att köpa rosetterna och Malin gjorde detsamma. 

Efter bedömningen åkte vi till Malin för att titta på valparna. 
Fika fick vi också, som vanligt. Malin är alltid lika noga med att bjuda på antingen mat eller fika. Gulliga DU!!!

På vägen hem bestämde vi oss för att ta en sväng till Ystad, till Öppna Hjärtat. Dagen var ju bara påbörjad. Detta var helt klart en av fördelarna med Exteriörbedömning. Det går fort!

Hemma igen fortsatte dagen som vanligt med skötsel av hundarna och försök att vila.

Idag har det varit väldigt lugnt. Husse har promenerat hundar och matte har legat och vilat. Det tar på krafterna med sådana aktiviteter som igår... Men helt klart gör vi om det!

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards