quipuskennel

Senaste inläggen

Av Quipus - Torsdag 2 maj 22:27

Hämtade Maggan, handlade, käkade hamburgare, hämtade husse, lämnade Maggan, lämnade Bettan. Körde hem och tog hand om hundarna. Sedan vila lite. Sedan skulle plötligt pannrummet städas! Fint blev det!

Filar på lite hundplaner.

ANNONS
Av Quipus - Onsdag 1 maj 21:24

Sorterat lite bland hundböckerna. Jösses vad jag köper dubletter...

ANNONS
Av Quipus - Tisdag 30 april 19:13

Vi har haft en lugn dag. Var inne och handlade, Maggan hängde med. Dollar Store, så klart, sedan torget och sist Coop.

Hundarna har kunnat vara ute i princip hela dagen idag också, så skönt. Dagens snacks idag blev ett paket knäckebröd, som dom glatt knastrade i sig. Aska åt med hela ansiktet, smulor överallt! Han är så söt med sin iver att uppleva saker. 

Nu ska vi laga till maten, hamburgare med ägg och bacon, pommes och sallad. 

Av Quipus - Måndag 29 april 21:39

Dante och jag åkte till Skurup idag för att träna hund ihop med Mari och hennes tokiga Joker (Jåker). Underbar är han i alla fall!
Vi gick en sväng i Skurup. Det är så kul att se bonnhunnen Dante uppföra sig så väl, bland folk och fordon, och andra hundar. Stolt är jag! 

Sedan satte vi oss på en bänk på gågatan för att träna lite passivitet. Även det gick jättebra! Sedan svek jag Mari och hundarna en stund, för jag fick veta att där var billig coca-cola på Netto! 2 backar köpte jag.

Vädret har varit underbart idag, hundarna har varit ute nästan hela dagen. Yakki är bara ute korta stunder så klart, valparna måste ha sin mamma. Hon är en underbar mamma, pysslar och myser med sina fina små.

Vi går fortfarande upp ett par gånger per natt för att se till henne, eftersom hon ju blev kejsarsnittad. Men hon mår så bra, såret läker fint. Hon äter bra, både torrfoder och A-Fil. Som snacks får hon en bit riskaka och tuggben. Tuggben är något som vi har stor åtgång på här. 

Måste lite snabbt bestämma mig för om jag ska anmäla några hundar till Trelleborgs Inofficiella Utställning. Ja, minst en hund måste jag anmäla i alla fall. Husse kommer dit tillsammans med sin brukare för att titta på. Så Dante är självskriven, eftersom han är brukarens favoritvovve. Kanske, kanske, kanske anmäler jag Viking också. Men han är inte så bra på att gå i koppel än. Men det hinner jag ju för all del träna på. 

Måste komma ihåg att kontakta bilmekaren också! Opeln behöver göras vid, eftersom Maggan och hennes vän från Norge behöver låna den några veckor. Klart dom ska göra det! Vänner ställer upp för varandra. Dom fick välja mellan att låna Opeln eller Volvon, men valde Opeln. Vi var överens om att Lilleman får bäst plats där. Han är en irländsk varghund.......

Nä, nu kallar sängen. Ska upp om några timmar och titta till Yakki. Och valparna. 

Av Quipus - Måndag 29 april 19:43

Oj, vad dom har utvecklats!


     

Av Quipus - Måndag 29 april 11:40

Det senaste i raden - Som du gör bort dig. Nu ska jag ringa SKK. Och du kan tro jag vågar.

På detta svarade jag inte. Nästa:
Sååå.. förbered er på rättegång. Inte bara om Yakki allt ditt förtal och lögner. Nu kör vi! Jag längtar.

På detta sände jag ett hjärta.

Nästa: Så bra vi är överens om de iaf

Mitt svar: Jag har hört att man ska sända kärlek tll dom som behöver det. Antar att det var ett givande samtal med juridiska avdelningen.

Nästa: Du har ingen kärlek bara ondska. Mycket givande.


Men lilla gumman, du förstår - jag har talat med juridiska jag också idag. Med samma resultat.

I detta fallet blir det inte som du vill, trots att du skriker och bär dig åt. Du må ha fått din vilja fram på detta sätt tidigare, men ibland måste man inse när man har fel. Och det kan till och med du ha. 


Jag har inte hängt ut denna människa med några direkta detaljer, något hon har gjort på Facebook. Mitt namn figurerar där, har jag hört. Men trots detta ska jag bli anmäld för förtal. Men sådant kan ju verkligen slå tillbaka. 

Det jag har skrivit här inne om henne har inte varit så detaljerat. Och det som varit genant för henne har väl varit att få läsa sina sms som hon skickat.

Förresten! Eftersom jag har så många läsare i Skurup (?) så ber jag er att komma fram och berätta vad ni tycker och få höra den andra sidan av historien. Det finns alltid två sidor av saker och ting.


Summan av detta har alltså blivit att jag har tagit upp tiden för juridiska avdelningen 2 gånger, kennelkonsulenten 1 gång och dessutom använder mig av polisens värdefulla resurser. Och detta för att en person av principskäl inte kan inse när denna har fel. Finns det någon som kan tala henne tillrätta? 

Av Quipus - Söndag 28 april 14:02

Följande konversation har nu varit. Har inte velat låta er ta del av det innan, men här är beviset på vad hon egentligen håller på med. 
Jag skrev: Jag har just pratat med kennelkonsulenten som även han gav mig rätt. Kontakta honom gärna. Olle heter han i förnamn, resten får du hitta på skk.

En timme senare skrev jag: Vill du ha hans nummer?


Svar: Du pratat haha vilka lögner drog du nu. Du kan ju inte hålla dig till sanningen. Stana upp o tänk... Är det för Yakkis skull du håller på.. Nej du skiter i hunden du ska ha RÄTT till varje pris Det kvittar hur du sårar människor. En dag står du ensam .. men du fick "rätt". Tänk dig för.


Jag skickade då kennelkonsulentens nummer

Varsågod och ring


Jag skrev också: Det är väl du som håller på av prinipskäl. Men ring Olle och prata med honomm om du vågar. Han är Svenska Kennelklubbens kontrollant. Han kan alla regler. Ring!


Till svar på detta fick jag det mogna: Skit ner dig du är elak


Som svar skickade jag ett hjärta. Det är ju någonstans synd om henne.


Så frågade jag: Nå har du ringt kennelkonsulenten?


Till svar: Jag ringer vem jag vill och när jag vill. Förstår du!!


Mitt sista svar till henne i detta är:
Jag tyckte bara så du kunde få veta hur reglerna är. Men väljer du att trakassera mig och Rune, så kommer det inte bli så bra. Mobbing är dessutom väldigt elakt. Även att kalla folk för fula saker.

Du vågar inte ta reda på sanningen för då måste du inse att du har fel. 

Du är från och med nu en icke existerande varelse.


Hon har alltså smsat Rune (husse). åberopat deras 40 år gamla vänskap. Kallat honom toffel. Hon undrar vad som har hänt med honom.


Vad han svarar på detta vet jag inte. Men vi förändras ju alla med tiden. Vissa till det sämre och vissa till det bättre. En del människor förändras för att dom växer upp och andra förändras för att dom är sjuka. 


Hon vill uppenbarligen inte reda ut detta. Hon tycks nära sig på bråk och ställer till med sådana var hon än hamnar. Till och med så illa att ett eller flera av hennes konton på Facebook har blockerats. 


Av Quipus - Söndag 28 april 13:09

Underliga sms med förklädda hot om både Jordbruksverket och Svenska Kennelklubben. Det har för henne blivit en principsak, det har inte med hunden att göra. Då hade hon väl kontaktat mig innan. Hade hon varit lite driven skulle hon ha kontaktat mig efter ett par dagar och vi kunde ha rett ut allt. Men hon väljer denna vägen. Hon påstår att jag har alla människor i Skurup mot mig nu, alla har läst mig blogg. Konstigt, för statistiken säger inget om detta.

Vi har upptäckt andra saker hos Yakki som verkligen inte var trevliga. Men det kan jag ju inte skriva om här, då vet man inte vad hon tar sig till. 

Det bästa hade varit om vi hade satt oss ner på varsin stol och verkligen ventilerat allt, men det kommer aldrig att hända. Hon kallar mig ond och en elak kvinna. Jag tackade för det.

Jag har nu talat med vår kennelkonsulent, som vi har förmånen att få använda till just sådana här problem. Enligt honom är hunden min och hon har ingen rättighet till henne. 

Däremot tyckte han att jag skulle skriva låneavtal i fortsättningen om det skulle bli fler tillfällen. Tro mig, det blir det INTE.

Jag har nu gett henne rådet att själv ringa och prata med honom, jag har till och med gett henne hans telefonnummer. Tror inte hon vågar. Det blir väl sms där också eller Facebook.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ quipuskennel med Blogkeen
Följ quipuskennel med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se