quipuskennel

Alla inlägg under februari 2017

Av Quipus - 24 februari 2017 23:01

Idag var den stora dagen, idag skulle det ske.

Matte gjorde förberedelser; tog på halsbandet. Bestämt räckte matte över Ior till mig när jag stod i hallen efter att ha promenerat med de andra. De 7 andra hejjade på mig och Ior. Jag satte på kopplet i Iors halsband och tog honom under armen och gick ut.

Utanför häcken vädrade han i luften, här hade han ju inte varit. Han frustade till för att rensa väderkornet för att få plats med allt nytt spännande. Så släppte jag ner honom på marken. Mina tankegångar var att han skulle vara en glad hund som skulle gå i koppel bredvid mig för första gången. Detta inträffade också - till min stora glädje. 

Ior har haft så mycket pondus i sig sedan han flyttade till oss, så kanske var mina förhoppningar lite väl stora egentligen. Men med stor lekfullhet och undersökande av snön på marken gick färden ner mot brevlådan.

Där vände vi och hemfärden gick än bättre, otroligt nog! Busattacker mot mig, vild glädje, det kändes så skönt, svårt att beskriva egentligen. 
Detta är ju även min debut som förare av ny valp. Allt jag ville och drömde om, inträffade. 

Inne på gårdsplanen tog jag av kopplet och lät honom rusa runt och busa.

Helt klart triggar detta mig till att jobba på med honom.

Husse (mitt första inlägg!)


Av Quipus - 24 februari 2017 12:12

Glömde ju att skriva vad som hände i onsdags. Husse i familjen jobbade ett par timmar i Lomma, så jag passade på att hälsa på älskade Eva i Malmö. Vi körde till Lidl och sedan var vi in på Willys och handlade kycklingkebabtallrik och semlor. Oj och Usch vad vi åt!!! Och tiden gick alldeles för fort... För plötligt var det dags att köra och hämta husse i Lomma.

Jag körde via Segekarusellen och var plötsligt omringad av polisbilar med blåljus. Som tur var inga sirener... Räknade till totalt 8. 2 stod stilla i Segekarusellen. Dom som känner mig vet att jag har stora problem med blåljus och sirener. Varför vet jag inte, det bara är så. Se det på tv är inga problem, men på riktigt så blir jag mycket skakad.

När jag kommit förbi alltihop ringde jag till Eva, hon vet hur hon ska bete sig med mig i dom lägena. Vi pratade tills jag var framme i Lomma. Då träffar jag för säkerhets skull på ännu en polisbil...

Men runt hörnet stod ju husse!

På vägen till Skurup börjar TURe att bete sig illa och knakar fram när jag svänger. TOBIAS!!!??? 

Vi gick in och handlade på Ali Baba och där känner jag att jag är nära att svimma. Det har jag inte gjort på många år. Sätter mig och blir bjuden på kallt vatten direkt från kylen. Dom är så omtänksamma i den butiken. Tror det beror på polisbilarna, det kom liksom ikapp mig när jag nu var nästan hemma.

Men vi var och hämtade vår lille Ior först, som hade varit hos sin barnvakt som vi brukar vara barnvakt åt; Bettan och hennes husse. Skönt man kan hjälpas åt.

Ior hade varit jätteduktig som vanligt.

Nu ska jag ge mig iväg, ska lämna upp TURe till Tobias, får låna Bettans husses bil i helgen som tur är. För familjens husse ska jobba i Skurup imorgon. Är ju i och för sig bara en mil att gå, men...

Av Quipus - 23 februari 2017 22:08

Idag var jag, sonen, husse och matte i Ystad. Först skulle matte och husse göra ett par andra ärenden, sedan var det dags för veterinärbesök för min son Ior. Han fick först väga sig; 3 kg. Den riktiga anledningen till att vi var hos veterinären var att han skulle ha sin 12-veckors vaccination, han blir 12 veckor imorgon. Innan vaccinationen lyssnade veterinären på hjärta och lungor, kollade över honom lite allmänt och allt var helt i sin ordning. Han ville pussa veterinären en massa, men hon lyckades undkomma hans försök. Inte ett ljud sa han när han blev stucken i nacken, duktiga pojke!

Jag passade på att väga mig också. När jag flyttade hit vägde jag under 6 kg, men nu har jag tagit mig bra - vägde 7,2 kg.

Jaaa, sedan hände det inte mycket mer än att vi åkte hem igen. Och nu snöar det... Och TURe är dum mot matte, så han ska åka till Tobias imorgon. Matte mår inte alls bra av detta, då hon skulle köra till Sjöbo imorgon egentligen, för att sitta barnvakt åt Milo. Men Sussi förstod och matte kunde lugna ner sig igen. Åtminstone vad det gällde DET problemet...

Nu ska jag ut och kissa sista svängen. Kul att det var min tur att skriva här.

Xander

Av Quipus - 21 februari 2017 22:22

Idag har jag fått visa hur vuxen jag är. Husse skulle jobba ett par timmar i Lomma, så matte tog med mig, Tipi och Vittra i bilen. Matte skulle passa på att handla på NetOnNet och vi 3 passade bilen. Tipi och Vittra satt i den större buren och jag i den lilla. Första gången jag åkte bak i vår skåpbil minsann! Jag var jätteduktig, enligt matte. Matte köpte smaskens åt oss så jag fick bekräftelse på hur duktig jag var. Sedan var matte duktig; hon var inne på Zoo-Giganten, den jättestoooooora djuraffären strax utanför Lomma. Det enda hon handlade där var en coca-cola åt sig. Vi hade ju redan fått vårat godis, så vi var nöjda.

Sedan när vi kom hem var vi ute på gårdsplanen alla 8. Jag har inte varit där ute innan, så matte var nyfiken på hur jag skulle bete mig. Det som nästan skrämde henne var att jag betedde mig som om jag visste var allting var och VAD allting var. Jag kanske bär på hemligheter jag också, precis som Vittra?
Måste ju berätta vad min gudmor; Cheena, har gjort! Hon har slitit huvudet av en råtta! Duktig hon är!!! Det ska jag också göra när jag blir lite större.

Nu har jag en tygbäver att plåga, skriver kanske imorgon igen.

Ior

Ior

Av Quipus - 20 februari 2017 20:49

Ior fick vara hos Bettan och hennes husse några timmar idag, medans husse och jag var ute och for.

Husse jobbade i Limhamn och sedan var vi och handlade en massa. 
Bettans husse låter lilla transportkorgen stå framme så Ior kan lägga sig i den om han vill. Och det vill han uppenbarligen. Foton tagna av Lars Nilsson


   

Av Quipus - 18 februari 2017 22:04

Jag, husse och Ior körde iväg för att besöka Xanders döttrar hos kennel Banksia. Och så klart resten av kennelns hundar också! Har ju bara träffat 2 av dom tidigare, så jag var mycket nyfiken.

Även Iors uppfödare skulle komma dit. Av en slump kom vi samtidigt!
Vi kände oss verkligen välkomna! Ior betedde sig som om han varit där massor av gånger förut.

Jag föll som en fura för dom 2 hundarna jag sedan tidigare varit lite extra nyfiken på; Bambi och Moltas. Båda hade mer än gärna fått följa med hem!
Alla hundarna var jättehärliga att handskas med och det var så kul att få se Xanders flickor. 2 helt olika typer, båda hade fördelar. Bäst hopsatt tyckte jag att den trefärgade var, men sååååå yttepytteliten. Den blå hade en underbar utstrålning och var rund som en boll. Massor av päls!
Gott fika fick vi, foton knäpptes (jag hade så klart inte kameran med, men det hade Carina). Ska bara redigera lite, så kommer det ut lite foton här.

Vi hann hem i god tid till Melodifestivalen, men den hade jag ju helt klart kunnat missa.

Av Quipus - 17 februari 2017 22:43

Idag fyller vår matte år!

Matte och husse skulle passa Milo i Sjöbo, så jag (Ior) följde med Bettan och hennes husse hem till Skurup. Det gick jättebra, jag har busat och sovit och ätit. Bettans husse bjöd på omelett med kött och grönsaker, smaskens! Jag diskade ordentligt efter mig, precis som Cheena har sagt att man ska göra.

Matte och husse hade det lugnt och skönt i Sjöbo, Milo var duktig som vanligt. När Milos människor kom hem igen hade dom köpt med sig födelsedagspresenter till matte; 1 par byxor och 1 par mjuka rosa luddiga strumpor. Även matte och husse blev bjudna på mat, pizza till husse och kycklingsallad till matte (vilken överraskning...).

När vi kom hem var det fortfarande full fart på mig och jag visade draken hur mycket jag saknar den genom att ena sekunden morra och bita den, nästa sekund hade vi en liten erotisk stund.

Nu är jag trött och vill sova. Har en spännande dag imorgon också.

PussPuss från Ior

Av Quipus - 14 februari 2017 22:24

Idag för 5 år sedan föddes Tipi och hennes 2 systrar Kaya och Bonnie. Ungefär 6 veckor tidigare kom deras mamma Flugan fram till mig och ville berätta något. Jag lyfte upp henne i soffan och hon skruvade lite på sig och hade uppenbarligen något viktigt att säga. När jag frågade henne vad det var svarade hon:

- Ehhh, jo det är så här va.... Du vet...... Ehhhh, jag vet inte riktigt hur jag ska säga detta, men...

Och så såg hon mig in i ögonen. Mitt svar blev:
- Nääääää!!! Du menar inte detta!!! Jäkla hund!!! Hur löser vi detta då tänkte du??? 

- Jo, svarade Flugan, så är det...

- Jaha, sa jag, då får vi väl ta det som det blir då. Se till att få bara tikar, så löser jag resten.

- Ok, sa Flugan. Det är en deal!


Jag ringde SKK och fick veta hur jag skulle gå till väga. Jag fick rådet att vänta till kullen var född innan jag satte igång med hela karusellen. Men några problem skulle det inte bli.


Så på Alla Hjärtans Dag för 5 år sedan födde Flugan 3 trefärgade tikar efter Puma.

Först ut var Tipi. Jag visste direkt att hon var ämnad att stanna hos mig.

Sedan kom Kaya, som från början var menad att Suzy skulle ha på foder, men det slutade med att Suzy köpte henne istället.

Sist ut var Bonnie, som bor i Malmö hos Frida. Bonnie kan titulera sig RLD N.


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN mina söta små flickor!


       

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13 14
15
16
17 18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards