quipuskennel

Alla inlägg under januari 2018

Av Quipus - 18 januari 2018 21:01

Dom är INTE lätta att fotografera... Nu är dom överallt och ingenstans!


Windy tik svart/vit TILL SALU


   


Wizzle hane bi-blue TILL SALU


   


Wizzka tik blue merle STANNAR, eventuellt TILL FODERVÄRD


   


Whisper hane bi-blue TILL SALU


   


Wilse hane svart/vit TILL SALU


   


Willow tik svart/vit STANNAR


   





















Av Quipus - 17 januari 2018 19:43

Inte för att jag har haft några extremt ansträngande måsten, men ändå måsten. Hundarna ska ha mat och ut en sväng till, städning hos valparna ett par gånger till, sedan är jag färdig för idag.

Husse jobbar, ska hämta honom i Lomma imorgon, så vi hinner på något så ledsamt som en begravning. En av husses gamla vänner har äntligen fått lugn och ro i sin själ.

Sedan är det fotodags imorgon också! Vet inte riktigt hur det ska gå till, för nu är dom så snabba på sina tassar så jag får vara glad om jag får med en svans eller så.

Av Quipus - 16 januari 2018 22:17

Här har inte hänt mycket idag inte. Förutom det som ska hända, alltså. 

Av Quipus - 15 januari 2018 22:09

Satt och slumpade runt bland kanalerna på tv och hamnade på ett Stand Up Comedy-program. Jag älskar Stand Up Comedy... 

Ut på scenen kom en kille som jag, av någon anledning, tyckte illa om. Han skulle nog inte vara kul. Men ack, vad fel jag hade! Det slutade med att jag skrattade så jag knappt fick luft, likadant med husse i familjen. 

Jag kom ihåg att skriva upp vad han hette, om nu någon vill kolla upp honom: Larry Dean.

Av Quipus - 15 januari 2018 20:23

 

Av Quipus - 14 januari 2018 22:54

Nu har första besökarna fått komma och se valparna. Mari, Jeanette och Håkan kom och hälsade på idag. Så klart parkerade vi oss i köket med valparna vimlande runt oss. Lille Whisper valde snabbt ut en människa han ville ha; Mari. Mina 2 flickor, Wizzka och Willow höll sig runt mig. Kloka flickor, så ingen skulle fästa sig vid dom. 

Jättekul med besök, vi hade massor att prata om. Så småningom började de små bli trötta, en efter en, och somnade lite här och var. Utom Whisper! JAG ÄR VAKEN! Nej, mina ben skakar inte av trötthet, det ska vara så.

Bebisar och mamma Yakki fick gå in på sitt rum och så släpptes resten av flocken in. Sedan fick jag vara med om något häftigt: Tipis eventuella dräktighet blev kollad med slagruta! Och enligt den är hon dräktig!!!! Tack för detta, du anonyme (hm, inte många att välja på...)

Av Quipus - 13 januari 2018 16:50

Nu har jag gått och funderat fram och tillbaka, men är fortfarande inte ett dugg närmare ett beslut. Det gäller 6-packet. Dom är visserligen bara 4 veckor ännu så länge, men tiden kommer när dom är 8 veckor och vill ut till egna hem.

Förr hade jag inte några större problem med att hitta bra valpköpare. Eller rättare sagt, dom hittade mig. Vi hade då en hemsida och hade också hållit på ett tag, så många visste att vi fanns. Jag skriver vi, då det på den tiden var jag och numera exmaken som hade kenneln. Nu står jag som ensam tecknare (ännu så länge). 

På grund av att jag gick in i väggen, för vilken gång i ordningen vet jag inte, så beslutade jag mig för att lägga ner. Eller lägga kenneln vilande och spara på hundar som jag kunde återuppta aveln med om jag så ville. På dom åren försvann jag liksom från hundvärlden. Troligtvis mycket på grund av att jag tog avstånd från allt och alla för att läka.

Nu är jag ju tillbaka igen, men i egen regi på pappret. Nye husse i familjen är lika engagerad i hundarna, men det är jag som har huvudansvaret. 
Problemet är att folk inte riktigt vet om att jag finns igen. Jag gör heller inte mycket väsen av mig. Har ingen hemsida (funderar på att fixa en) och finns inte med på Facebook (kommer INTE att fixa det). Jag har denna bloggen.

Hur ska jag då förmedla till omvärlden att mitt underbara 6-pack finns? Ja, man kan alltid annonsera. På Blocket. Vilket jag inte gillar. Jag har annonserat ut en valp en gång. Han hamnade i ett, vad jag vet, gott hem. Har ingen kontakt med köparen, då det skurit sig rejält mellan oss. Synd, men omständigheterna gjorde så att det blev så.

Frågan är om jag ska köra över mina principer och sätta in en annons. Jag har själv köpt hundar via Blocket, där är inget problem. Alltså är det bara en princip jag har, att inte annonsera mina valpar på Blocket. Är det dags att frångå den principen?

Det är inte så att jag får någon slags panik om jag har flera valpar osålda när dom är 8 veckor. Det är sådant man får räkna med när man tar en kull. Det är bara det att en valp behöver komma till sitt nya hem innan dom blir alltför gamla.

I stort sett alla jag har frågat tycker att jag ska annonsera. Frångå principen. Kan jag det?

Av Quipus - 12 januari 2018 09:01

Matte har idag varit och tagit blodprov inför sitt "veterinärbesök" nästa vecka. Alltså var hon tvungen att vara fastande sedan 22 igår kväll. Inte har det varit lätt för henne precis, nattmänniska som hon är. Sköterskan passade på att väga och mäta henne också. Och som hämnd för alla gånger hon outat våra vikter och hur hon pikar mig för att jag blivit rund, så funderar jag starkt på att avslöja hennes vikt. Hon är i alla fall 152cm kort.


Med onda tankar


Xander


Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards