quipuskennel

Alla inlägg under december 2019

Av Quipus - 24 december 2019 09:11

Förlåt, blir inget julkort i år. Hade planerna på ett foto jag ville ta, men orken har helt enkelt inte funnits. Men jag tänker på er allihop. Eller i alla fall dom flesta av er. 



God Jul 


från hela Quipus Family



Av Quipus - 23 december 2019 21:28

Jag ringde Evidensia strax efter 8 imorse för att höra hur vi ska göra. Dom skulle diskutera och sedan ringa tillbaka. Hämtade husse på tåget lite efter 10 och då ringde dom. Det var absolut läge att komma ner med Ior. Hem med husse, hämta Ior och iväg. Tog inte med väska, så hade inga värktabletter med. Men DET kommer väl ändå inte att göra något?
Vad där vid 11 och visste att jag kunde få vänta länge. Hann prata med lite trevligt folk och deras hundar innan det var dags för Ior. Veterinär Amanda ville börja med röntgen. På plåten kunde vi se att prostatan inte hade minskat något alls i storlek!! In med honom på bordet för lite mer närgångnare undersökning, alltså ett finger i gumpen. Jodå, prostatan är stor och skrovlig. Detta är ju konstigt eftersom han fått så mycket medikamenter. Kunde jag kanske fixa ett urinprov? NÄPP! Vi gick ut, Ior och jag. Han hittade ett fint träd att kissa på. Jag under med stålbäckenet. STOPP!! Han vänder sig om med stora ögon. Vad göööör du??? Sedan var det kört. En droppe var allt jag lyckades fånga...

Amanda ville behålla honom några timmar för att köra lite fler undersökningar och kolla lite med ultraljud. Hon har inte så mycket erfarenhet av att kolla prostata med ultraljud, så jag tyckte att hon skulle passa på att träna på det när hon nu har en medgörlig patient. Så jag lämnade Ior i deras ömma vård. Jag kunde ju alltid handla.

Började med att köra till ÖoB. Stängt!

Vidare till Dollar Store, sååååååååå många bilar, svårt med parkering. In på Dollar Store, ut till bilen med fynden, in på Rusta, ut till bilen med fynden, in på Jysk, inga fynd.

Nä, hungrig är jag. En Subway känns lockande. Kör tillbaka till samma parkeringsplats och vandrar ner till Köpcentret Valen. Först in på apoteket och köper Panodil Zapp, har ont. Så glatt vidare till Subway. Näääää, brödet är slut! Dålig planering!!! Ner på Clas Ohlsson, inga fynd. In på Normal, gjorde flera fynd, jippie! Strosade (nja, för att vara jag var det strosa) vidare längs gågatan. Kinarestaurangen kanske? STÄNGT! Fortsatte längs gågatan, men inget lockade mig. Inte förrän jag kom till Sibylla. Mat i magen och Panodil Zapp. 

Sedan var det dags att se hur det gått med Ior. Allt hade gått bra vid undersökningen, men Amanda ville att jag skulle få honom utredd hos antingen Evidensia Malmö eller Lund. Där är något som verkligen inte stämmer. Blod i urinen, stor missformad prostata med knottror på. Amanda skrev ut smärtstillande som han ska börja med imorgon och ha i 6 dagar. 

Tid för utredning via ultraljud är bokad i Lund på fredag. 

Det misstänks tumörer i prostata och eventuellt i urinröret. Det var svårt att med kateter få ett urinprov, det kändes fel där, som Amanda sa. Mycket blod i urinen. Vad sjutton är det för fel????????

När jag kom hem var jag slut i både kropp och själ. Ior är glad för att vara hemma igen. Vi får göra det bästa av allt till fredag.

Av Quipus - 22 december 2019 23:46

Blod nu ikväll och ätit dåligt. Ringer veterinären imorgon. Fan, vad jag är ledsen för detta...

Av Quipus - 22 december 2019 22:34

Jag fick ett överraskande sms i förmiddags. Hej! Vill du ha besök? - typ

Min första instinkt i dom lägena brukar vara nä. Men nu var det en av dom speciella människorna i mitt liv som frågade. Denna speciella människa heter Åsa och äger Ezzy, som jag har sålt med viss avelsrätt. Ezzy är en trefärgd son till Ior-Yakki. Söt som socker och tydligen har han bara en växel. Älskar att träna med lillmatte. Tyvärr hann det bli mörkt innan jag träffade honom idag, så jag hann inte få några foton. Men jag bjöd hem mig till Åsa någon dag, så jag kan fota honom i dagsljus. 

Vi blev förvånade över tiden som bara försvann! Vi är otäckt lika på många sätt, men tror det är tur att vi inte träffas oftare. Då hade vi fan inte fått något gjort...

Med sig hade hon kalla coca-cola och budapeststubbe...

TACK ÅSA!!!

Av Quipus - 21 december 2019 08:23

Jag är van vid att bli väckt vid 5 av hundarna, eller av larmet. Släpper ut flocken då så dom hinner göra sitt innan Bettan kommer på vardagarna. Hon kommer strax innan 6. Detta har blivit en vana, så 5 vaknar dom, vilken veckodag det än är. Jag vaknade av mig själv imorse, kände mig lite förvirrad. Tittar i min fotända och där sitter Elvis och stirrar på mig med sina gröna ögon. Jag klappar honom lite med min fot och vänder mig sedan för att se efter vad klockan är. 7:14!!!!!!! Chocken är så stor så jag gör en oförsiktig rörelse, sängen knakar och helvetet brakar lös!!! Bara att stiga upp alltså. Men vet inte när det senast hände, att hundarna sov så länge. 

Ytterst lite blod i Iors byxa, kanske ett par droppar.

Av Quipus - 20 december 2019 20:29

Inget blod igår, endast någon droppe idag. Han har ätit bättre också.


Själv mår jag inte alls bra.

Av Quipus - 19 december 2019 12:19

Jag har aldrig mått såhär dåligt i hela mitt liv. Ser fan ingen utväg och inget ljus i tunneln. Vill inte mer.

Av Quipus - 18 december 2019 13:22

Ännu en gång har If krånglat till det för oss. Och på sätt att vi blir ganska rejält ekonomiskt lidande. Nu får det vara slut. Deras ombud, som jag tycker att dom har ansvar för, har nu vid 2 tillfällen ställt till det riktigt illa för oss. Dels var det i samband med Yakkis kejsarsnitt förra året. Jag har alla mina hundar försäkrade med veterinärvårdstak på 60.000:-, men av någon anledning hade ombudet valt att sätta 30.000:- på just henne. Och hennes kejsarsnitt genomfördes över påskhelgen och blev att kosta en bra bit över 30.000:-

Nu är ju Ior sjuk och riskerar att behöva kastreras. Alla mina hundar blir försäkrade med tillägget användbarhet direkt när dom är valpar. Just för att jag ska veta att det är gjort. Så jag tänkte ju att blir nu Ior kastrerad, så faller hans livförsäkring ut och jag har möjlighet att köpa en ny hane. Men nä! Det hade ombudet också missat!
Jag har nu haft ett långt samtal med If och dom fråntar sig allt ansvar, då det är ombuden som ställt till det. Men jag kan ju tycka att dom har ansvar för sina ombud.

Hade man haft karaktär nog att lägga undan motsvarande summa man betalar för försäkringen varje månad istället, så hade man nog sparat in en hel del. Men nu har jag inte den karaktären. 

Älskar mina hundar men är så trött på att bli motarbetad.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards