quipuskennel

Alla inlägg under juli 2018

Av Quipus - 31 juli 2018 22:23

Jag undrar om folk lyssnar eller läser dom svar dom får när dom frågar mig något. Något har hänt som gör mig heligt förbannad!
För ett tag sedan kontaktade en bekant till mig mig, för att fråga om köp av en tikvalp. Eftersom jag inte har någon, så kunde jag berätta om en annan uppfödare som har valpar. Sedan hörde jag inte mer, inget som jag gör mer med, liksom. Idag smsade bekantingen mig och frågade om man inte ska ögonlysa valparna (shetland sheepdog) innan man säljer dom. Jag berättade att det finns ingen regel på detta, men att dom flesta väljer att göra det. Jag var noga med att berätta att det FINNS INGEN REGEL runt detta. Vi har inget bekämpningsprogram alls i vår ras, alltså står det var och en fritt att avla på vad man vill.

Däremot berättade jag att jag personligen inte skulle köpa en valp om den inte var ögonlyst. MEN DET ÄR MIN PERSONLIGA ÅSIKT!!!!!

Medans jag nu sitter och äter här ikväll, får jag hätska sms från uppfödaren. Då har min bekanting farit med osanning och sagt till uppfödaren att jag har sagt att det är LAG på att ögonlysa. Jag försöker förklara för uppfödaren vad jag och bekantingen har smsat, men hon väljer att sitta på sina höga hästar och berättar att hon behöver minsann ingen som rekommenderar henne. Nej, fine! Sitt på sina höga hästar för fasen. Jag lovar att inte anväda trevliga ord om henne i fortsättningen. 


Som uppfödare av shetland sheepdog har jag valt att ögonlysa samtliga valpar i samband med vaccination, besiktning och id-märkning. Före avel väljer jag att ögonlysa avelshundarna. Dessutom röntgar jag höfter och armbågar. Men det är MINA krav. Inga regler!

Av Quipus - 30 juli 2018 22:07

Varken folk eller fä har rört sig mer än nödvändigt idag. Jag har haft hemskt mycket problem med värken, så jag har varit sängliggande nästan hela dagen. Nu ikväll har vi varit iväg på ett angeläget ärende, men annars har det varit slött. 

Av Quipus - 29 juli 2018 22:47

Idag var vi vid Sövdesjön igen, husse var med. Dagens hundar var Dante, som var lika badglad idag också, och Karma, som glatt simmade hon också.

Av Quipus - 29 juli 2018 14:37

Tina på kennel Chryses har 3 helt nya så kallade utställningsburar till salu. Titta in på hennes blogg:


http://chryseskennel.bloggagratis.se



Av Quipus - 29 juli 2018 00:31

Så hette sjön där Dante var badkarl


 

Av Quipus - 28 juli 2018 22:58

   

Av Quipus - 28 juli 2018 22:22

Dagen har varit skräp mest.

Värk efter gårdagen.

Husse jobba.

Fick nedslående svar på en valpförfrågan (nu får det vara så, det får bli egna importer om något år!)

Värmen jobbig.

Värken jobbig.

Ställde in den planerade sammankomsten med husse och D. Orkade bara inte sitta i varma bilen... Inte med den värken... Men via sms har vi lite roliga planer inför nästa sommar!!!

Men så blev det lite mer kväll. Bettans husse ringde, ville ha mig med som hund- och kameravakt. Han skulle till en sjö och bada.  

Jag lastade in Dante, körde till Skurup, lastade över i Bettans husses bil, som har AC. Sedan körde vi till en sjö som jag inte minns namnet på. Vi mötte upp Kalle och Anki JÄTTEKUL!!!! Dom 3 gick i och badade, jag blev kvar på stranden med hundarna och höll koll på våra väskor.

Men Dante ville i vattnet, så jag gick längs strandkanten. Bettan badade också fötterna. När dom andra 3 kom upp ur vattnet gick jag ut en liten bit för att se om Dante ville blöta ner sig mer. Och det ville han! Han simmade till och med. Bettans husse fotograferade, ska se om det blir något att sätta in här.

Nu är jag rätt nöjd med dagen ändå. 

Av Quipus - 27 juli 2018 23:15

Maggan och jag har varit i Gislaved och hämtat hund idag. Jag fotade en del, återkommer med foton imorgon. Nu har vi varit och tittat på Månen och Mars. Tog några halvkassa foton, mest som minne. Men som sagt, inga foton här inne idag, orkar inte.

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards