quipuskennel

Alla inlägg under juli 2020

Av Quipus - 11 juli 2020 23:33

Hade stora planer runt en sak som skulle hända i augusti. Inget som har med kenneln att göra utan en privat sak. Men eftersom jag inte fått något gensvar och varit helt ensam om att engagera mig i detta, så har jag nu tappat intresset. Men se DÅ får den andre parten upp farten. Djävligt försent... Är skitledsen, verkligen, men vad spelar det för roll? Förlåt att jag tynger er läsare med detta, men bloggen är på sätt och vis min dagbok också.


Av Quipus - 10 juli 2020 21:38

Var DET nödvändigt???????

Reser mig upp för att börja fixa med hundmatningen. Tittar ut genom fönstret, det ser ut som det snöat... Nääädååå! Ungjävlarna (läs Humla) har fått tag i hanarnas skvättskydd med innehållande inlägg (läs dambinda). Detta inlägg är sönderdelat i små små små bitar och utspritt över hela gårdsplanen...... KUL!!!

Av Quipus - 10 juli 2020 19:17

Lika produktiv som jag var igår, lika oaktiv har jag varit idag. Nä, inte riktigt, men nästan. Körde husse till Lomma. På eftermiddagen körde jag till Skurup för att handla tillsammans med Maggan. Vi var och åt kycklingschnitzel också, så middagen är avklarad. Det kan annars bli lite si och så med det när husse inte är hemma. Annars har dagen gått åt till att tvätta sommarkläderna. Oj, vad jag har mycket fint! Får nog sluta gå och slasa runt i jeanstights och t-shirt...

Ska sitta vid datorn en stund och lyssna på muik. Spela mitt hästspel också så klart.

En sak jag har reagerat på - flera människor som har lämnat kommentarer. Jättekul! Men länken som skickas med (olika företag) leder oftast ingenstans. Varför???

Av Quipus - 9 juli 2020 20:54

Vi har just nu 5 hundar som behöver koppeltränas. Utav 8 möjliga...

Nu har vi bestämt att vi måste ta tag i detta. 

Dali har varit ett stort bekymmer. Så fort vi har satt sele och koppel på honom så har han stängt ner. Han var problematisk hos förra ägaren också, men dom försökte forcera. Det gör att han går in i frysläge och är inte kontaktbar. Bär jag honom ner till brevlådan går han bra hem. Han går också nyffsat bortåt från brevlådan. Men nu bar jag honom och satte ner honom bakom bilen. Han satte sig ner och stängde ner, skakade. Vi stod stilla, lät honom vara. Jag tittade bara på honom i ögonvrån. Ser efter några minuter att han skakar mindre, så gäspar han och slickar sig om munnen. Så var det som han vaknade, tittade sig omkring och reste sig upp och gick! Jag kunde INTE hålla tillbaka tårarna, men då blängde han surt på mig. Vi gick en bit ner för uppfarten. Han stannade ett par gånger, men kom strax igång igen. Vi vände mitt i ett gående och gick tillbaka hem igen. Då gick han som vanligt bra, in genom grinden också.

Peppade blev vi, så vi fortsatte. Zajva var nästa och det gick mycket bra. Sedan Slända, tillsammans med dragplåster Karlos (som går mycket bra i koppel) och sist tog vi Humla och Nemi. Eller sist blev ju Viking och Vittra, så var alla 8 hundarna avklarade.

Nu ska vi se till att hålla igång detta... Men jag har bestämt mig för att jag inte MÅSTE gå med alla 8 varje dag. Blir lättare sedan när alla är färdigt koppeltränade, för då kan vi gå med alla samtidigt.

Sedan fick jag ett ryck och började sortera kläder. En stor kasse kastade jag, hopplöst urtvättat. Varför hade jag sparat på det??? 6 kassar, knökfulla, ska lämnas till Öppna Hjärtat eller Pingstkyrkans Second Hand. Får se var jag hamnar först, Ystad eller Trelleborg? Kassarna ligger i bilen i alla fall!

Och 2 tvättkorgar fulla med sommaranpassade kläder som behöver fräschas upp.

Hundarna är matade, bara vi människor kvar. Husse står vid spisen och fixar, blir chicken bits och pommes.

Av Quipus - 8 juli 2020 22:37

Gått igenom hundarnas selar och bytt ut dom som behövde annan storlek. 

Annars har husse och jag varit i Ystad en sväng idag. Inget viktigt som behövde göras, men trevligt var det.

Av Quipus - 7 juli 2020 22:37

Har finurlat lite på kommande parningar, både den i år och de nästa år.

I år paras Vittra, nästa år blir det Fia och Zajva. Spännande!

På önskelistan vad gäller nyinköp står en eller två tikar med helamerikansk stam. Inte det lättaste att frambringa... Men jag har inte bråttom, det blir när det blir.

Men som det är just nu ska jag bara vara hundägare. Vittras löp beräknas tidigast i slutet av augusti. Mycket ska hinnas med innan dess....

Av Quipus - 6 juli 2020 19:47

Eftersom husse fortfarande är ledig tog vi en tur till Trelleborg idag. Började såklart på Restaurang Kina, deras buffé är otrolig. Vi åt så vi var fyrkantiga...

In på Evidensia för att boka tid för vaccination av Nemi (hennes 12-veckors) och Zajva (hennes 1-års).

Dollar Store stod på tur och sedan avslutade vi på Citygross. Husses första besök där och han gillade också butiken, precis som jag.

Resten av dagen har vi latat oss. Men nu är det dags för hundarna att få mat och pyssel.

Av Quipus - 5 juli 2020 22:31

Husse och jag hjälptes åt att pyssla med hundarna idag- Kloklippning och lite pälsfix stod på menyn. Vi passade på att mäta gänget också:


Karlos 36,5cm

Vittra 32cm

Dali 38,5cm

Viking 33cm

Zajva 33cm

Slända 30,5cm (född 27/1 2020)

Humla 29cm (född 9/3 2020)

Nemi 26cm (född 24/4 2020)


Fick besked om 2 av Sländas systrar - Ronja 31cm och Ewa 33cm

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards