quipuskennel

Alla inlägg under december 2021

Av Quipus - 24 december 2021 22:16

Ännu ett hunderbart julkort

 

Av Quipus - 24 december 2021 14:32

God Jul till Er alla från oss i Quipus Family:
Diana, Rune, Karlos, Dali, Vittra, Panda, Slända, Vide, Cree, Nowah, Raqqa, Drobna, Tango och katterna Elvis, Klara och Elton

  

Av Quipus - 24 december 2021 09:51

Ett vackert julkort från Gaia och Lovis

 

Av Quipus - 23 december 2021 16:59

Rune och jag blev hämtade av ex-maken; Lars, för att åka till Ystad. Lars skulle hämta paket och vi behövde köpa inlägg till hanarna på Lidl. Eftersom vi inte har någon bil just nu, var det skönt att vi kunde ordna handlandet såhär.

På tal om inlägg... 4 av hanarna har ju "byxor" på sig eftersom dom skvätter inne. I dessa byxor har jag dambindor, eller som jag kallar dom; inlägg. Lidl har 20-pack för 9:-!

I alla fall, dom 4; Karlos, Dali, Panda och Vide, bär sina byxor med stolthet. Detta har Cree märkt. Han har undrat varför han inte får några byxor och jag har förklarat för honom att det är för att han är duktig och inte skvätter inne. Nu är det så, att han gärna VILL ha byxor. Ställer sig bredvid varje hane när dom blir påklädda i förhoppning att buxan ska hamna på honom istället. Lika besviken blir han var gång...

Så igår sa jag till honom att ok, du får också byxor. Då följer han med mig in på toaletten för att hämta ett par! 

När jag då satte på honom dom blev han överlycklig! Såååå snyggt dom satt då!!

Han har inte kissat i dom en enda gång, så dom är ju inte nödvändiga. Men jag kunde inte motstå hans vädjan. 

Det gör att jag tänker på dom som säger att deras hundar skäms när dom får på sig byxor, eller annat "plagg". Jag tror att det beror på att människan VILL tro att dom skäms. Jag gör STOR affär av mina hundar när dom börjar med byxorna, låter det bli en positiv upplevelse. Inte en enda av mina hanar har haft problem med att "skämmas". 

Av Quipus - 23 december 2021 14:00

Ki, f d Karma Ragata, skickade ett så sött foto:


 

Av Quipus - 22 december 2021 19:57

Häromdagen fick vi några julkort från Ezzy (Yorrikk). Jag valde ut ett:


 

Av Quipus - 21 december 2021 23:01

Ikväll har jag varit med min ex-make i Malmö. Hans hund Bettan kraschade totalt ikväll. Hon föll ihop här ute hos oss och kunde inte resa sig igen. Tandköttet var blekt, hjärtslagen snabba och svaga. Hon har varit vinglig senaste 2 dagarna. Orolig och väckt sin husse. Nu ikväll visade hennes blick att hon var färdig att gå över regnbågens bro. Jag och hennes husse var med henne till slutet. Mycket fint och lugnt. Sov gott, fina hunden. Du kommer vara saknad.

Bettan blev 13 år och 8 månader. Fotot är taget på hennes 13-årsdag.


 

Av Quipus - 20 december 2021 20:18

Klockan ringde 5, då ska hundarna ut. Husse lät mig ligga kvar, gullgubbe! Jag hade knappt sovit något, värk och mardrömmar. Klockan ringde igen 5.30, då ska hundarna in. Det tog husse hand om också. Sedan släpade jag mig upp, packade mat åt husse. Bettan anlände, fick göra sina behov innan hon fick komma in.

Körde husse till Skurup. När jag körde hem leddes jag hem av en vacker måne som sken mycket starkt.

Fixade hundpapper inför dagens veterinärbesök.

Släppte ut hundarna, stådade undan och fyllde på vatten.

Körde till Skurup för att hämta Maggan som skulle till Malmö. Jag vill inte gärna låta henne åka tåg med tanken på pandemin, därför skjutsade jag. Väntade ungefär en halvtimme i bilen medans hon var och gjorde sina ärenden.

Tillbaka i Skurup så handlade vi och jag lämnade av henne.

Hem och smsa veterinären för att fråga vilken tid hon kunde ta emot mig och mina monster. 13.40 bestämde vi.

Lastade Cree, Nowah och Tango i bilen och körde iväg. Kom precis i tid, Tango hade kräkts... Mindre trevligt att städa. Han fick gå in först, sedan bytte vi till Cree och Nowah. Alla 3 hade uppfört sig ordentligt. Hos denna veterinären får inte djurägaren följa med in på grund av pandemin. Förra gången, som var första gången jag besökte denna veterinär, kom hon ut och vaccinerade. Men denna gången kände jag mig trygg med att lämna hundarna till henne.

Hem och lasta ur, ut med hundarna. Nu har jag matat och ätit själv också. Blir tidigt i säng...

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards