quipuskennel

Alla inlägg den 1 september 2021

Av Quipus - 1 september 2021 19:59

Jag och Maggan körde till Sjöbo för att hämta hundmat och lite annat. Medans jag är i hundbutiken ringer husse. Han berättar att det varit jakt utanför vårat igen. Har inte varit problem med det på ett år. Men nu regnade det in en massa hagel till oss igen. Det smattrade på gamla rastgårdarna och ner på gårdsplanen. Husse berättar att han ringde till polisen för att anmäla detta igen. Då blir han träffad!!! Han kände hur det brände till på ryggen och det var medans han hade polisen i luren. Som tur är syns det inget, men är så klart fruktansvärt obehagligt.

När jag kom hem ringde jag Jordberga Gods, som äger marken där jakten äger rum. Blev kopplad till en snorunge som inte visste något om detta. Jag sa till honom att jag ville tala med den som har hand om jakten. Han gav mig dennes telefonnummer och jag ringde upp honom; Carl-Adam. Han tyckte att vi överreagerade och att jag skulle lugna ner mig. Jo, det hjälper ju säkert lilla gubben. Han fortsätter att vara överlägsen och snorkig, så jag sa till honom att kliva av sina höga hästar och lyssna på vad jag säger. Att han tycker att vi överreagerar skiter jag i ett stort stycke. Det är ju hur VI upplever detta. Jag berättade också för honom att detta var polisanmält och om det inte sker en förändring kommer vi att kontakta lokaltidningen. Då fick jag veta att han inte hade så mycket med jakten att göra längre. Nähä, då får du be denne person att kontakta mig snarast, sa jag.

Denne person ringde mig ganska snabbt. Han höll med om att det inte skulle vara såhär, att vi inte ska ha något obehag av jakten. Han erbjöd oss att skicka ett sms inför varje jakttillfälle så vi kunde hålla oss inne. Vilket väl ändå inte kan vara vår skyldighet? Han skulle också se till att skyttarna skulle rikta vapnen på rätt håll.

Vi får väl se hur det blir med detta. Jag har ingen lust att anpassa mig efter detta. Det är inte så att dom är precis utanför våran tomt och jagar. Där är en annan persons åker emellan. 

Får hoppas att polisen kan ta tag i detta denna gången. Nu hörde dom, per telefon, hur skotten small. 
Bara för att dom är godsägare och adliga, betyder det inte att dom kan bete sig hur som helst. Fy fan för Jordberga Gods och dess fisförnäma skitstövlar. Nu får dom fan skärpa sig!!

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards