quipuskennel

Alla inlägg den 3 september 2021

Av Quipus - 3 september 2021 18:19

Vi väntar ju på svar för DNA-proverna vad gäller faderskap till Byracka-kullen och KinderÄgg-kullen. Det togs blodprover på alla inblandade vuxna djur; 5 stycken. Valparna rekommenderade SLU att vi skulle ta swab-test istället, då det är en småväxt ras. På swabar per valp togs, enligt instruktioner. 10-15 arbetsdagar skulle det ta. När det gått lite mer än en vecka drömde jag att kuvertet inte kommit fram. Jag ringde och fick berättat för mig att det var på plats, alltså bara en mardröm.

Strax innan de 2 valparna som skulle flytta och även Zajvas flytt, allt på samma dag, ringde jag och hörde hur det gick. Jodå, det är på gång, svarade SLU. Det hade kommit in många hundprover, därför tog det extra tid.

Proverna var på plats 5/8 och nu har vi passerat 15 dagar med råge. Därför ringde jag idag igen. Då fick jag veta att blodproverna var ok, men swabarna inte var tillräckliga. Men dom hade bara provat den ena, så den andra skulle testas nästa vecka.

Stressen for i taket och mitt mod bara sjönk. Tack Catarina, Tina och Lotta för att ni tröstade mig. Försökte ringa Malin, men hon var ute på otäckheter med tappat hjul på ett hästsläp. Men häst i!!! Inte Malins släp, så inte hennes fel.

När jag fått noja av mig, upptäcker jag att klockan är mycket. Hundarna måste in innan Bettans husse kommer för att hämta. Men se det hann jag INTE. Gänget började skälla och jag gick ut för att styra upp det hela. Vilt slagsmål utbröt mellan först och främst Karlos och Dali. Vittra och Panda hjälpte till. Vide och Cree härjade med Bettan. Jag lyckades ryta isär dom och kunde strax konstatera att där inte var några skador hos någon hund.

Bettans husse har en konstig påverkan på mina hundar, dom blir megastressade när han kommer. Därför brukar inte min flock vara ute vid lämning och hämtning. Men idag missade jag.

Men flocken har varit ute resten av dagen, utan vidare sura miner. Karlos och Dali åt sida vid sida som dom brukar och resten av utfodringen gick lika bra.

Jag brukar inte ha några större problem i min flock. Ibland har jag något individ som inte trivs i flocken och då är det mitt ansvar att finna nytt hem åt den individ som inte fungerar. Men just nu funkar alla bra. Ja, kanske inte lilla Timjan som är här på tillfälligt besök. Hon är inte helt nöjd med situationen, det märks. Men hon har inte varit här så länge. Panda, som flyttade hit samtidigt, beter sig som att han alltid har bott här!

Nä, nu ska jag försöka hitta på något åt mig själv att äta också. 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards