quipuskennel

Alla inlägg den 4 september 2021

Av Quipus - 4 september 2021 21:13

Hämtade husse i Svedala. Med mig hade jag Cosmo, Vittra och Vide. Vi körde till Ystad för att gå på loppisar, fast mest för att utmana Cosmo.

Vi parkerade vid Österports Torg och tog ut hundarna. Jag gick med Cosmo och husse med Vide och Vittra.

Loppisarna var i parken, eftersom det var konstrunda på torget.

Cosmo gick på tånaglarna, letade efter något att hetsa upp sig över. Och det fanns där, så klart. Vi mötte många hundar och han skulle skälla på dom allihop. Jag korrigerade honom och det gick bra igen. Först gick vi genom parken, sedan runt torget och tittade på konstverk. Någon högre fart höll vi inte, Cosmo behöver lära sig att ta det lugnt.

Vi fortsatte upp med gågatan. Mycket folk ute och massor av hundar. Alla skulle skällas på, men han lugnade sig allteftersom.

Nästan hela gågatan gick vi, sedan vek vi av och gjorde en runda för att komma tillbaka till gågatan igen.

Vi hamnade bakom 2 franska bulldoggar och det var som att Cosmo blev hypnotiserad av deras guppande gumpar. Inget skäll på dom alls!

Genom parken igen och där mötte vi 3 vackra långhåriga collies med sina 2 trevliga förare. Dom förstod varför Cosmo var som han var, att han egentligen är osäker, inte arg.

Genom parken igen, mot bilen. I parken mötte vi på 2 kvinnor, väninnor uppenbarligen. Den ena hade en dvärgpinscher, typ, och den andra en westie. Hon med westien har vi mött på förut. Hon påstår att hennes hund är terapihund för den är duktig på att lugna andra hundar. INTE!!! Den hade så tokigt språk mot Cosmo så det blev inte ett dugg bättre. 

Denna kvinna är en besserwisser (ja, jag vet, det är jag också) utan att ha kunskapen till det. Hon förstår inte hur farligt detta kan bli för henne och hennes hund. Hon har försökt att lära mig saker, som har varit så uppåt väggarna. Även om jag har sagt till henne att jag inte gör så som hon vill, så fortsätter hon. Hon tycker att jag inte tänker utanför boxen... Lilla gumman, du känner mig inte... Jag har ingen box ens...

Men till ett positivt möte: På gågatan hamnade vi bakom ett äldre par. Samtidigt mötte vi en hund och Cosmo gjorde sig beredd att göra utfall. Jag stoppade honom med barsk röst. Den äldre mannen vände sig om och började prata. Jag var HELT beredd på att dom skulle vara sura mot mig för att jag fostrade Cosmo. Men så FEL jag hade! Dom engagerade sig istället! Efter en stund tog kvinnan upp hundgodis ur sin ficka. Frågade först om hon fick ge dom och det fick hon, så klart. Vi småpratade en stund, så trevligt! Jag tackade dom för att dom engagerat sig och vi gick glatt åt olika håll. 

Jag är mycket nöjd med Cosmos fransteg. Tillbaka i bilen fick dom varsitt tuggben och när vi stannade nästa gång, låg dom allihop och sov.

Vi stannade vid Dollar Store i Skurup för att fylla på tuggbensförrådet. När vi kom hem slängde jag ut alla 20 tuggbenen på gårdsplanen så fick dom välja själva. Blev mycket förvånad över att Timjan var den som tog det första. Mycket nöjd har hon legat och tuggat.

Nu är det kväll och snart dags att ta in hundarna. 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards