quipuskennel

Alla inlägg under september 2021

Av Quipus - 8 september 2021 20:24

Hämtade husse på tåget, körde hem. Sedan iväg igen, för att handla med Maggan. Klockan 14 hade jag bestämt med Jeanette att jag skulle komma ut och möta Fia. Fia är en svart/vit tik som bor hos fodervärd. Vi planerar att para henne nästa löp och jag ville kolla in henne lite mer för att kunna bestämma vilken hane det blir. Vi har ju några att välja mellan...

Fia var mycket välskött, som jag förväntade mig. Pigg och fräsch är hon. Ska bli spännande med en kull efter henne. Nu väntar vi bara på löpet.....

Träffade söta Svea också, så klart. Vild som en virvelvind är hon, tokan.

Annars har det inte hänt något särskilt idag. Klippt klorna på katten Elvis. Husse har gjort ett krypin till katterna. Han har gjort en liten platå till hundarna till framsidan, bestående av en träskiva som han fäste ovanpå ett däck. Flera av dom satte genast igång att gnaga på den...

Av Quipus - 7 september 2021 23:15

Fick en hälsning från Crees syster Vilda. Hon har haft en spännande sommar med massa resor. Fick 3 foton

     

Av Quipus - 7 september 2021 22:35

Matte lämnade av husse vid tåget imorse. Jag och Vittra åkte med i bilen. För min del är det så att matte har sådan separationsångest så hon måste ha mig med överallt. Tror jag... Eller om det är tvärtom? Det kvittar, vi åkte till Svanseholm. Förra gången vi var där kunde matte inte gå särskilt långt. Hon fick astma och valde att gå tillbaka till bilen igen. Nu har hon fått ny medicin, så det var ett litet experiment. Och vi kom runt hela rundan!!! Matte var överlycklig! Jag var också glad, för där kom hundar som jag vrålskällde på. Vittra gick tyst och såg lite högfärdig ut. Jag har så mycket att göra... Följa med matte överallt, jaga bort alla främmande hundar, skälla. Borde få löneförhöjning...


Cosmo

 

 

Av Quipus - 7 september 2021 19:43

Har inte haft tid, ork och lust att göra vid foton. Men nu kommer några från 20210829.


Timjan, tik som ägs av annan kennel. Hon är här för att vi ska se om miljöombytet kan få igång ett efterlängtat löp

 


Raqqa, vår ena nya valp

 


Dali, som älskar att bli fotograferad. Kommer jag ut med kameran, poserar han villigt. 

   


Karlos, vår underbara "gubbe"

 


Slända, gillar också att bli fotograferad

   


Så vår söte nya hane; Panda

   





Av Quipus - 6 september 2021 19:37

Trelleborgs Allehanda ringde och ville komma och intervjua husse angående skjutningen den 1/9. Såklart var dom välkomna!
Men först hade vi besök av Viking med vidhängande husse och hussens väninna. Syftet med besöket var att dom båda 2 söker omplaceringshund. Men jag har inget som det är just nu. Alla hundar vi har hemma har ett syfte, kanske inte nu, men i framtiden. 

Medans dom var här, så kom TA. Husse pratade med dom själv först, men sedan ville dom ha med mig också. Dumt drag, då jag har en ful tendens att ta över hela samtalet. Men jag erkände min brist för dom och ansträngde mig för att hålla mig på plats.

Inte för att vi tror att detta ska leda någonstans, men det känns ändå skönt att bli lyssnad på.

Husses bror har skrivit ett inlägg på sin Facebooksida och det är även han som har kontaktat TA. Ska se om jag kan få in Facebookinlägget här, men är inte säker...

Av Quipus - 5 september 2021 19:36

Med i bilen hade vi Cosmo och Cree... Fast det blev så att dom fick sitta kvar hela turen. Men sista stället vi var på, var det fullt med människor framme och hälsade. Båda uppförde sig så bra!!!

Nu får det dröja med loppisar... Vi handlade en massa prylar. Husse köpte på sig spik och sådana prylar, så det är ju vettigt.

Av Quipus - 4 september 2021 21:13

Hämtade husse i Svedala. Med mig hade jag Cosmo, Vittra och Vide. Vi körde till Ystad för att gå på loppisar, fast mest för att utmana Cosmo.

Vi parkerade vid Österports Torg och tog ut hundarna. Jag gick med Cosmo och husse med Vide och Vittra.

Loppisarna var i parken, eftersom det var konstrunda på torget.

Cosmo gick på tånaglarna, letade efter något att hetsa upp sig över. Och det fanns där, så klart. Vi mötte många hundar och han skulle skälla på dom allihop. Jag korrigerade honom och det gick bra igen. Först gick vi genom parken, sedan runt torget och tittade på konstverk. Någon högre fart höll vi inte, Cosmo behöver lära sig att ta det lugnt.

Vi fortsatte upp med gågatan. Mycket folk ute och massor av hundar. Alla skulle skällas på, men han lugnade sig allteftersom.

Nästan hela gågatan gick vi, sedan vek vi av och gjorde en runda för att komma tillbaka till gågatan igen.

Vi hamnade bakom 2 franska bulldoggar och det var som att Cosmo blev hypnotiserad av deras guppande gumpar. Inget skäll på dom alls!

Genom parken igen och där mötte vi 3 vackra långhåriga collies med sina 2 trevliga förare. Dom förstod varför Cosmo var som han var, att han egentligen är osäker, inte arg.

Genom parken igen, mot bilen. I parken mötte vi på 2 kvinnor, väninnor uppenbarligen. Den ena hade en dvärgpinscher, typ, och den andra en westie. Hon med westien har vi mött på förut. Hon påstår att hennes hund är terapihund för den är duktig på att lugna andra hundar. INTE!!! Den hade så tokigt språk mot Cosmo så det blev inte ett dugg bättre. 

Denna kvinna är en besserwisser (ja, jag vet, det är jag också) utan att ha kunskapen till det. Hon förstår inte hur farligt detta kan bli för henne och hennes hund. Hon har försökt att lära mig saker, som har varit så uppåt väggarna. Även om jag har sagt till henne att jag inte gör så som hon vill, så fortsätter hon. Hon tycker att jag inte tänker utanför boxen... Lilla gumman, du känner mig inte... Jag har ingen box ens...

Men till ett positivt möte: På gågatan hamnade vi bakom ett äldre par. Samtidigt mötte vi en hund och Cosmo gjorde sig beredd att göra utfall. Jag stoppade honom med barsk röst. Den äldre mannen vände sig om och började prata. Jag var HELT beredd på att dom skulle vara sura mot mig för att jag fostrade Cosmo. Men så FEL jag hade! Dom engagerade sig istället! Efter en stund tog kvinnan upp hundgodis ur sin ficka. Frågade först om hon fick ge dom och det fick hon, så klart. Vi småpratade en stund, så trevligt! Jag tackade dom för att dom engagerat sig och vi gick glatt åt olika håll. 

Jag är mycket nöjd med Cosmos fransteg. Tillbaka i bilen fick dom varsitt tuggben och när vi stannade nästa gång, låg dom allihop och sov.

Vi stannade vid Dollar Store i Skurup för att fylla på tuggbensförrådet. När vi kom hem slängde jag ut alla 20 tuggbenen på gårdsplanen så fick dom välja själva. Blev mycket förvånad över att Timjan var den som tog det första. Mycket nöjd har hon legat och tuggat.

Nu är det kväll och snart dags att ta in hundarna. 

Av Quipus - 3 september 2021 18:19

Vi väntar ju på svar för DNA-proverna vad gäller faderskap till Byracka-kullen och KinderÄgg-kullen. Det togs blodprover på alla inblandade vuxna djur; 5 stycken. Valparna rekommenderade SLU att vi skulle ta swab-test istället, då det är en småväxt ras. På swabar per valp togs, enligt instruktioner. 10-15 arbetsdagar skulle det ta. När det gått lite mer än en vecka drömde jag att kuvertet inte kommit fram. Jag ringde och fick berättat för mig att det var på plats, alltså bara en mardröm.

Strax innan de 2 valparna som skulle flytta och även Zajvas flytt, allt på samma dag, ringde jag och hörde hur det gick. Jodå, det är på gång, svarade SLU. Det hade kommit in många hundprover, därför tog det extra tid.

Proverna var på plats 5/8 och nu har vi passerat 15 dagar med råge. Därför ringde jag idag igen. Då fick jag veta att blodproverna var ok, men swabarna inte var tillräckliga. Men dom hade bara provat den ena, så den andra skulle testas nästa vecka.

Stressen for i taket och mitt mod bara sjönk. Tack Catarina, Tina och Lotta för att ni tröstade mig. Försökte ringa Malin, men hon var ute på otäckheter med tappat hjul på ett hästsläp. Men häst i!!! Inte Malins släp, så inte hennes fel.

När jag fått noja av mig, upptäcker jag att klockan är mycket. Hundarna måste in innan Bettans husse kommer för att hämta. Men se det hann jag INTE. Gänget började skälla och jag gick ut för att styra upp det hela. Vilt slagsmål utbröt mellan först och främst Karlos och Dali. Vittra och Panda hjälpte till. Vide och Cree härjade med Bettan. Jag lyckades ryta isär dom och kunde strax konstatera att där inte var några skador hos någon hund.

Bettans husse har en konstig påverkan på mina hundar, dom blir megastressade när han kommer. Därför brukar inte min flock vara ute vid lämning och hämtning. Men idag missade jag.

Men flocken har varit ute resten av dagen, utan vidare sura miner. Karlos och Dali åt sida vid sida som dom brukar och resten av utfodringen gick lika bra.

Jag brukar inte ha några större problem i min flock. Ibland har jag något individ som inte trivs i flocken och då är det mitt ansvar att finna nytt hem åt den individ som inte fungerar. Men just nu funkar alla bra. Ja, kanske inte lilla Timjan som är här på tillfälligt besök. Hon är inte helt nöjd med situationen, det märks. Men hon har inte varit här så länge. Panda, som flyttade hit samtidigt, beter sig som att han alltid har bott här!

Nä, nu ska jag försöka hitta på något åt mig själv att äta också. 

Presentation

Fråga mig

20 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Vittra

Woff-Lan


Ovido - Quiz & Flashcards